Kırşehir’deki Yarışmalarda 4 Birincilik, 1 İkincilik, 2 Üçüncülük Kazandılar

Geri

Kırşehir’deki Yarışmalarda 4 Birincilik, 1 İkincilik, 2 Üçüncülük Kazandılar

27 Ekim 2011

 

Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü Uluslar-arası Organizasyonlar Dairesi Başkanlığı tarafından kulüp, dernek, kurum ve kuruluşlar arasında yapılan yarışmalar Kırşehir'de yapıldı.

 

Yarışmalar solo çalgı, çalgılarda toplu icra, uzun hava, erkek solist, bayan solist kategorilerinde yapıldı.

 

Yarışmaya Çankırı Belediyesi Gençlik Spor Kulübü’nün yanı sıra Yeşil Bartın Gençlik Spor Kulübü, Kayseri Kocasinan Gençlik Spor Kulübü, Diyarbakır Gençlik Spor Kulübü, Kayseri İzcilik Gençlik Spor Kulübü, , Diyarbakır İzcilik Gençlik Spor Kulübü ile Zonguldak Kozlu Belediyesi Gençlik Kulüpleri katıldı.

 

Yarışmalar sonunda Belediyemiz Gençlik Spor Kulübü adına yarışlara katılan Belediyemiz Türk Halk Müziği Topluluğundan Nursel Acar kız solistlerde, uzun havada Birol Taşan,  solo çalgıda Alper Börekçi birinci olurken Çankırı Belediyesi ekibi toplu icrada da birinciliği elde etti.

Yarışmada ayrıca erkek solistlerde Muttalip Yiğitoğlu ikinci, Ümit Cuma Gülden’de üçüncü oldu. Kız solist yarışmalarında da 21-30 yaş grubunda Sema Arpacı üçüncülüğü elde etti.

 

Kırşehir’deki yarışmalara damgasını vuran Belediyemiz Türk Halk Müziği Topluluğu başlarında grup idarecisi Necdet Tunçkafa ve Grup Öğretmeni-Sanat Yönetmeni Cemal Özata ile birlikte kazandıkları başarıları paylaşmak üzere Belediye Başkanımız İrfan Dinç’i makamında ziyaret etti.

 

BELEDİYE BAŞKANIMIZ'DAN GENÇ SANATÇILARA ÖVGÜ

 

Belediye Başkanımız İrfan Dinç, Belediye adına ilk kez katıldıkları Kırşehir’deki yarışmalarda başarılı olan Türk Halk Müziği Topluluğunu kazandıkları başarıdan dolayı tebrik etti. Genç sanatçıları ve yöneticilerini makamında kabul eden Belediye Başkanımız İrfan Dinç “Çankırı’mızı ve belediyemizi bu yarışlarda başarıyla temsil ettiğiniz için sizleri kutluyorum. Bu başarıyı Aralık Ayında Nevşehir’de yapılacak olan Türkiye Birinciğinde de göstermenizi bekliyorum. Her zaman sizlerin yanında ve destekçiniz olduğumu unutmayınız” diye konuştu.