Kent Kontseyinden Vali Vahdettin Özcan'a Ziyaret

Geri

Kent Kontseyinden Vali Vahdettin Özcan'a Ziyaret

29 Aralık 2011

Ziyaret; Kent Konseyi Başkanı Muzaffer Dereli ile üyeler Rafet Alemdar, Hüseyin Çetiner, Selmin Çıbık, Metin Memiş, Turgut Ünal, Tuba Demir Göktaş, Uğur Altıparmak, Bayram Ergan, Hayri Demiray, Kürşat Akduman Mehmet Ateş ve sekreter Ragıp Çelik tarafından gerçekleştirildi.

Kent Konseyinin yapısına benzeyen,  Mahalli Halk Denetçileri Sisteminin kurulabileceğini belirten Vali Vahdettin Özcan “Kent Konseyi sekretaryasıyla birlikte ciddi çalışmalara imza atacak bir kuruluştur. Avrupa’da bu sistem çok güzel bir şekilde işliyor.Bu sistem halkın içerisinden seçilen bireyler tarafından oluşturulmuştur.Buna benzer bir yapıda, Çankırı’da  Mahalli Kamu Denetleme Sistemi adı altında kurulabilir ya da Kent Konseyinin bünyesine dahil edilebilir” dedi.

 

Kent Konseyi Başkanı Muzaffer Derelli’den Kent Konseyinin yapısı ve çalışmaları hakkında  bilgi alan Vali Özcan, Kent Konseyinin bir toplantısına katılmayı çok arzuladığını söyledi. Sıcak ve samimi bir şekilde gerçekleşen sohbetin ardından ziyaret sona erdi.