Kenbağ’da İçme Suyu Hattı Yenileniyor

Kenbağ’da İçme Suyu Hattı Yenileniyor

6 Nisan 2017

Belediye ekipleri, Kenbağ Mevkii’nde ömrünü tamamlamış ve sürekli arıza çıkaran içme suyu hattını yenileme çalışmalarına başladı. İl Jandarma Komutanlığının başlangıcından Kesonkuyu depoları arasında 10 gün sürecek çalışmalarda, mevcut çapı korunarak 400 m boyunca içme suyu hattı döşenecek. 10 atü (atmaosfer üstü basınç) olan basınç sınıfı da 16 atü’ye çıkarılarak bölgede daha dayanıklı bir altyapı oluşturulacak.

Belediye Başkanı İrfan Dinç, “Öncelik sırasına ve aciliyetine göre şehrimizin tüm ihtiyaçlarını karşılıyor, ekiplerimizin gayretli çalışmaları sayesinde memleketimizin en ücra noktalarına kadar hızlı ve kaliteli hizmet götürüyoruz. İçme suyu hatlarımızda meydana gelen arızalarımız için önce lokal çözümler ile önlemler alıyor, tekrarlanan arızalara ise hat yenileme çalışmaları ile yerinde ve kalıcı çözümler getiriyoruz. Halkımızın önümüzdeki 50 yıl boyunca su problemini çözdük, Çankırı’ya dünya standartlarında bir içme suyu getirdik. Vatandaşlarımızın da bu suya problemsiz bir şekilde ulaşması için eskiyen ve arızalanan borulara neşter vurarak hat yenileme çalışmalarımızı gerçekleştiriyoruz. ” dedi.