Karatekin Mahallesi’nin Kanalizasyon Hattı Yenileniyor

Karatekin Mahallesi’nin Kanalizasyon Hattı Yenileniyor

8 Şubat 2017

Belediye Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü, Esentepe, Feslikan, Kenbağ’da tamamlanan kanalizasyon hattı yenileme çalışmalarının ardından, Karatekin Mahallesi’ne el attı.  Ekipler, Karatekin Mahallesi  Kayabaşı Caddesi’nde göçmen evlerinin bulunduğu sokakta 100 metre kanalizasyon hattı yenileme çalışmalarına başladı. Eskimiş mevcut kanalizasyon hattı yenilenerek sağlıklı bir altyapı sistemi oluşturuluyor. Çalışmalarda 200 mm çapında korige borular kullanılıyor.

Belediye Başkanı İrfan Dinç, Çankırı’nın geleceğine yönelik en önemli projelerden biri olan şehrin altyapısına yönelik kalıcı çözümleri IPA (Instrument for Pre-Accession Assistance-Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı)  programı kapsamında yürüttüklerini belirterek şehrin muhtelif alanlarındaki altyapı sorunlarına da müdahale ederek ihtiyaç duyulan bölgeleri sağlıklı bir altyapıya kavuşturduklarını kaydetti. Çankırı’nın hava kirliliği ve içme suyu gibi hayati sorunlarına kalıcı çözümler getirdiklerini ifade eden Dinç, IPA altyapı program sürecinin tamamlanması ile birlikte Çankırı’nın uzun yıllar sağlıklı bir altyapı sistemine kavuşacağını söyledi.