Kar Yağışı Devam, Mücadele Devam

Geri

Kar Yağışı Devam, Mücadele Devam

10 Ocak 2017

Aralıklarla devam eden kar yağışına karşı Çankırı Belediyesi, kar küreme ve tuzlama çalışmaları ile yolları ve kaldırımları açık tutuyor. Olumsuz hava koşullarının araç, yaya trafiği ve eğitimi aksatmaması için Belediye ekipleri 7/24 çalışıyor. Yetkililer, kar yağışının ilk gününden itibaren yolları açmak için 500 ton tuz kullandıkları bildirirken kar yağışı ve buzlanma sebebi ile Çankırı’da şu ana kadar ciddi bir kaza yaşanmadığını da kaydetti. 

Son yılların en şiddetli kışını yaşayan Çankırı’da, Belediyenin aldığı tedbirler ve ekiplerin gayretleri sayesinde eğitimde ve ulaşımdaki aksamalar en az düzeye indirildi. Kar yağışında öncelikli olmak üzere şehir merkezinde ticaretin yoğun olduğu alanlar, okullara ulaşımın sağlandığı cadde ve sokaklar ile okul bahçeleri ivedi bir şekilde temizleniyor. Bu alanların temizliğini gerçekleştiren ekipler, kar küreme ve temizleme çalışmalarına daha sonra ara sokaklarda devam ediyor. 

Kar yağışının devam etmesi sebebi ile ekiplerin yoğun kar mesaisinin devam ettiğini belirten Belediye Başkanı İrfan Dinç, vatandaşlara uyarılarda bulundu. Dinç, “Araçlarınıza kış lastiği takın,  hatta zorunlu olmadıkça araçlarınızı kullanmayınız. Toplu taşıma araçlarını kullanmanız kazaları minimuma indirirken ekiplerimizin çalışmalarını da kolaylaştıracaktır. Araç sahiplerinin yol ve kaldırım temizliği yapan ekiplerimize yardımcı olabilmeleri noktasında araçlarını bulundukları yerden kaldırmalarında sorun çıkarmamalarını da özellikle rica ediyoruz. Kar yağışından dolayı büyük çaba harcayan ekiplerimize ve duyarlılık gösteren herkese teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.