“Kadının Adı Çankırı” Sergisi Göz Dolduruyor

Geri

“Kadının Adı Çankırı” Sergisi Göz Dolduruyor

9 Mayıs 2015

Belediye Başkanı İrfan Dinç tarafından şehrin beş farklı noktasında Çankırılı kadınlara hizmet veren Hanım Lokalleri’nde ortalama 15 branşta eğitim gören kursiyerler, yaptıkları ürünleri görücüye çıkarmaya başladı. 

Açılışta konuşma yapan Belediye Başkanı İrfan Dinç, beş Hanımlar Lokali, iki Kültür Merkezi, bir İstihdam Merkezi ile Çankırı’da yaşayan kadınlara çalışabilecekleri, kişisel gelişimlerine, bilgi ve becerilerine katkı sağlayabilecekleri ortamlar oluşturduklarını belirtti.  Başkan Dinç, bu merkezlerle hanımları evde iş gören bir mekanizmadan çıkartarak Türkiye’de örnek gösterilecek çalışmalara imza attıklarını ifade etti. Dinç, hanımlara hizmet sunduklarını, onların da bu hizmetle şehre katkı sağladıklarını vurguladı. Dinç, “ Sizlere tüm hizmetler feda olsun.” diyerek sergide emeği geçen herkese teşekkür etti.   

Abdülhalik Renda Mahallesi Hanım Lokalinin ardından Kırkevler Hanımlar Lokalinde devam eden “Kadının Adı Çankırı” sergi açılışına katılan AK Parti Çankırı Milletvekili Adayları Muhammet Emin Akbaşoğlu ve Hüseyin Filiz, Çankırılı kadınlara gereken destek ve imkânlar verildiğinde harika sonuçlar ortaya çıkardıklarını ifade etti. Filiz, Anadolu'nun kültür dolu kentinde Çankırılı kadınların tam bir Anadolu kadını olma özelliğini gösterdiklerini belirterek emeği geçen tüm kadınlara teşekkür etti. Akbaşoğlu ise; Çankırılı kadınların azimli ve durmak bilmeyen çalışmalarının kendilerini daha fazla hizmet etmeye yönlendirdiğine vurgu yaparak hanımlara bu zamana kadar verilen desteğin bundan sonraki süreçte de tüm hızıyla devam edeceğini dile getirdi. Vekil Adayı Akbaşoğlu, Çankırı’da yapılan örnek yatırımlardan dolayı Belediye Başkanı İrfan Dinç’i tebrik etti. 

Program sonunda sergide emeği geçen usta öğreticilere Teşekkür Belgesi takdim edildi.  

Farklı alanlarda ürünlerin yer aldığı sergi; 11–13 Mayıs tarihleri arasında Pazar Sitesi, 14–16 Mayıs tarihleri arasında Aksu, 21–23 Mayıs tarihleri arasında ise Gülbahar Hatun Hanım Lokallerinde vatandaşların ilgisine ve beğenisine sunulacak.