Kadın Eğitim Kültür Merkezi Kurslarına Yoğun İlgi

Geri

Kadın Eğitim Kültür Merkezi Kurslarına Yoğun İlgi

28 Kasım 2016


Çankırı Belediyesi Astarlızade Sabiha Anne Kadın Eğitim Kültür Merkezi, 29 alanda açtığı kurs ile 2016–17 dönemine sıkı bir giriş yaptı. Çankırı’da yaşayan kadınlara modern, estetik ve huzur dolu bir ortam sunan merkezin aktivitelerine ilgi de yoğun oldu.

Eğitimlere katılan kursiyerler, yetenekleri ve ilgileri doğrultusunda İngilizce, Arapça, işaret dili, üç boyutlu resim, Kur’an-ı Kerim, filografi, koro (THM), el nakışı, yüzme, spor, bağlama, ney, resim, ahşap boyama, rölyef, cam boyama, polyester çerçeve boya, sanat kili, quiling sanatı, organik oyuncak, kumaş yakma, Brezilya nakışı, dekoratif el sanatlar, tel kırma, kurdele nakışı, iğne oyası, pastacılık, yöresel yemek ve örgü alanlarında tercih edecekleri kurslar ile kendilerini geliştirme fırsatı buluyor. Kursiyerler, yıl boyunca aldıkları eğitimden ücretsiz olarak faydalanabiliyor ve merkez bünyesinde düzenlenen sosyal etkinliklere katılabiliyor.

Ayda yaklaşık 2500 kadının tercih ettiği Çankırı Belediyesi Astarlızade Sabiha Anne Kadın Eğitim Kültür Merkezi, kursların dışında Türk hamamı, sauna, havuz, kuaför ve kabul salonunu da aynı çatı altında buluşturuyor. Hizmetlerden yararlanmak isteyenler, 212 51 11 – 12 numaralı irtibat telefonundan bilgi alıp rezervasyon yaptırabiliyor.

Çankırı’da yaşayan kadınların en çok zaman geçirdiği mekân haline gelen merkez, haftanın altı günü sabah 8.00’den kış dönemi akşam 22.00, yaz dönemi ise gece 00.00’a kadar hizmet veriyor. Merkez, faydalı birçok seminer ve konferansa da ev sahipliği yapıyor.

 

Dinç, “Çankırılı Kadınlar Gelişimin ve Değişimin Öncüsü Olacak” 

Kadınlara yönelik çalışmalarda farkındalık oluşturarak örnek hizmetler gerçekleştirdiklerini belirten Belediye Başkanı İrfan Dinç, Çankırı’da yaşayan kadınların Türkiye’de değişimin ve gelişimin öncüleri olacaklarını kaydetti. Dinç, hanımefendilerin hem gelişimlerine destek vermek hem de kendilerine kaliteli zaman ayırmalarını sağlamak amacı ile keyifli zamanlar için keyifli mekânlar yaptıklarını sözlerine ekleyerek kadınlara yönelik yaptıkları pozitif ayrımcılığın olumlu sonuçlarını görmenin kendilerini çok mutlu ettiğini söyledi.