Japonya Büyükelçisi Miyajima’dan Başkan Esen’e Anlamlı Ziyaret

Geri

Japonya Büyükelçisi Miyajima’dan Başkan Esen’e Anlamlı Ziyaret

30 Mayıs 2019

Bir dizi gezi ve ziyaret programı kapsamında Çankırı’da bulunan Büyükelçi Miyajima, Başkan Esen ile istişarede bulundu. Miyajima, hizmet ve istihdam kapasitesini arttırmak isteyen Sumitomo Rubber AKO Lastik Fabrikasının örnek teşkil edecek çalışmalarla Çankırı’nın turizm potansiyelini arttıracağını kaydetti. Türk-Japon dostluğu açısından Çankırı’nın kilit bir şehir olduğunu söyleyen Miyajima, Çankırı’nın başka büyük şirketler için de cazip bir yatırım merkezi haline getirilmesi ve özellikle gezi amaçlı Türkiye’ye gelen Japon turist kafilelerinin programına Çankırı’nın da eklenmesi yönünde görüşlerini iletti.

Çankırı’da yaşayan Japonların halkın sevgisini ve güvenini kazandığını belirten Başkan Esen ise seçim döneminde yaptırdıkları kamuoyu araştırmasında en büyük sorunun istihdam çıktığını söyledi.  Esen, “Japon kardeşlerimizi bizden birileri olarak görüyoruz. Onların yaşam kaliteleri, güvenlikleri ve huzurları için elimizden gelen desteği göstermeye devam edeceğiz. Çankırı maalesef göç veren bir şehir. Şehrimizi ekonomik bir kent haline dönüştürerek halkımızın ve Sumitomo’da çalışan işçilerimizin şehrimizde ikamet etmelerini sağlamak zorundayız.” dedi.  Tarihi ve kültürel dokuya sahip Çankırı’nın turizm payında hakkını alamadığını söyleyen Esen, turizm atağı için Japon dostları ile birlikte hareket etmekten onur duyacaklarını ifade etti.  

Çankırı ile ilgili sohbetin ardından karşılıklı hediye takdiminde bulunuldu. Başkan Esen, Japon heyetin Çankırı Kalesi, Tuz Mağarası ve Çankırı Müzesi gezilerine de eşlik etti.