Japon Lastik Devi, Türkiye’deki Fabrikayı Çankırılıların Fabrikası Yapacak

Geri

Japon Lastik Devi, Türkiye’deki Fabrikayı Çankırılıların Fabrikası Yapacak

2 Temmuz 2015

Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç, Çankırı’ya Türk-Japon ortaklığı ile ciddi bir yatırım hamlesi gerçekleştiren Sumitomo Rubber Industries şirketi yöneticileri ile bir araya geldi. 

Yakınkent Organize Sanayi Bölgesi’nin en önemli yatırımı Japon Lastik Devi Sumitomo Rubber Industries şirketinin CEO’su Norifumi Fujimoto ve ekibi Başkan Dinç’i makamında ziyaret etti.

Başkan Dinç’in Ramazan ayını kutlayan Fujimoto, Japonya’ya gitmeden önce ziyarette bulunmak istediklerini belirtti. Fabrikada istihdam edilecek personelin seçiminde Çankırılılara öncelik verdiklerini dile getiren Fujimoto, “Burası Çankırı’nın fabrikası, bu yüzden istihdam ihtiyacımızı Çankırılı vatandaşlarımızdan sağlamak istiyoruz. Mümkün olduğunca kalifiye elemanlarla çalışmak istiyoruz. Bunun için daha önce hiç iş tecrübesi olmayan arkadaşlarımızı bile planlayacağımız eğitimler doğrultusunda yetiştirmek ve üretim sürecine dâhil etmeyi amaçlıyoruz. Bu arkadaşlar Çankırı’nın geleceği.” diyerek fabrikayı Çankırılıların fabrikası yapmak istediklerini vurguladı. 

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Dinç, fabrikada çoğunlukla Çankırılıların istihdam edilmesine öncelik verilmesini önemli bir hassasiyet olarak değerlendirdi. Japon kardeşinden övgü ile bahseden Dinç, “Sizler zor bir yatırımı çok büyük fedakârlıklarla gerçekleştirdiniz. Biz bu yatırımla her yerde övünüyoruz. Ben de sizin bir kardeşiniz olarak işbirliği noktasında üzerime düşen her şeyi yapmaya hazırım.” ifadelerine yer verdi. Dinç, kardeşim dediği Fujimoto’dan çok büyük pozitif enerji aldığını ve bu enerjiye de zaman zaman ihtiyaç duyduğunu da söyledi. Ziyaret esnasında Türk-Japon dostluğu samimi sohbetlerle pekiştirildi.