İtfaiyemizin yangın Tatbikatı

Geri

İtfaiyemizin yangın Tatbikatı

4 Nisan 2011

Ortaklaşa yapılan organizasyonda, Atatürk İlköğretim okulundaki öğrenci ve personellere verilen eğitiminin ardından, uygulamalı olarak deprem, tahliye ve yangın söndürme tatbikatı gerçekleştirildi.

Tatbikata, öğrenciler, öğretmenler, güvenlik görevlileri, İl Afet ve Acil Durum  Müdürlüğünün arama-kurtarma personeli, itfaiye (110)  , 112 Acil Servis (UMKE)  ekipleri  katıldı. Tatbikatta, okulun  üst katlarında mahsur kalan öğrencilerin kurtarılması ve binanın kısa sürede tahliye edilmesi üzerinde duruldu. Okulda verilen  sivil savunma eğitiminin ardından öğrenci, öğretmen ve  çalışanlar tatbikata katılarak öğrendikleri bilgileri uygulama imkanı buldular.

Düzenlenen tatbikatta önce okulun boşaltılması ve yaralıların kurtarılması uygulamalı olarak yapıldı. Daha sonra ise temsili olarak üst katlarda mahsur kalanlar itfaiye aracının  merdiveni ile aşağı indirildi. Bu arada aşağıda bekleyen öğrenciler ise arkadaşlarını cep telefonlarıyla görüntülemeye çalıştılar. Tatbikatta, özellikle okulun üst katlarında mahsur kalan öğrencilerin kurtarılması ve yapılan tahliye çalışması büyük bir heyecanla izlendi.

Okul Müdürü Nadir Kayaş, yapılan tatbikatta olası bir deprem nedeniyle meydana gelen yangında öğrencilerin nasıl hareket edecekleri ve tahliye işlemlerinin uygulamalı olarak gösterildiğini söyledi. Kayaş  "Bu tatbikat, İl Milli Eğitim Müdürlüğü´nün talimatları gereği yapılmıştır ve öğrencilerimiz açısından faydalı olmuştur. Bu konuda bizlere yardımcı olan bütün kurumlarımıza teşekkür ediyorum" dedi.

Öğrenciler ise deprem ve yangın konusunda bilmedikleri konuları öğrendiklerini, olası bir deprem ve yangın anında neler yapmaları gerektiğini uygulamalı olarak yapılan tatbikatla öğrendiklerini ifade ettiler.