İtfaiye Personeline İlk Yardım Eğitimi

İtfaiye Personeline İlk Yardım Eğitimi

2 Haziran 2015

Belediye İtfaiye Müdürlüğünde görev yapan 39 itfaiye erini kapsayan 8 saatlik eğitim, İlk Yardım Uzmanları Yusuf Arpacı, Akif Özkan ve İsmail Er tarafından iki grup halinde verildi.   Eğitime katılan İtfaiye personeli, kaza sonrası yapılacak ilk müdahalede yaşamı koruma ve sürdürülmesini sağlama,  durumun kötüleşmesini engelleme, yaralının iyileşmesini kolaylaştırma,   temel yaşam desteği, kanamaya müdahale ve yaralıyı doğru taşıma konularında bilgilendirildi.

Çankırı’da meydana gelen trafik kazalarının çoğuna itfaiyenin müdahale ettiğini belirten İtfaiye Müdürü Ahmet Semerci, hayati önem taşıyan bilgilerin güncel tutulması gerektiğini ve bu eğitimlerin de kurumlar arası iş birliği ile farklı konularda gerçekleştiğini söyledi.  Verilen eğitimlerle itfaiye personelini sadece malzeme olarak değil bilgi olarak da her daim donanımlı ve hazır bulundurduklarını belirten Semerci, “Belediye Başkanımız İrfan Dinç, itfaiye personelinin hem teknik donanım hem de bilgi olarak çağının gerisinde kalmamasına özen göstermektedir. Bizler de bu düşünceden hareketle diğer ülkelerin itfaiyelerini de inceliyor ve dünya standartlarındaki ekipmanları itfaiyemiz bünyesine katıyoruz. Bu süreci kurumlar arası işbirliği ile düzenlediğimiz eğitimlerle destekliyor ve personelimizin hayati önem taşıyan bilgilerini de tazeliyoruz.” diye konuştu.