İtfaiye Personeline Doğalgaz Eğitimi

İtfaiye Personeline Doğalgaz Eğitimi

3 Mayıs 2011

Eğitimde Kargaz Çankırı İşletme Müdürü Mahmut Kasar ve Kargaz Makine Mühendisi Emre Yılmaz tarafından; doğalgazın Çankırı’ya geliş serüveni, doğalgaz tesisleri, doğalgaz kullanımının yaygınlaşması hakkında kısa bilgiler verildi. Ayrıca doğalgaz vana yerleri, yangın esnasında doğalgazın vanalardan kapatılması, ilimizde meydana gelebilecek doğalgaz yangınları ve yangınlarına müdahale şekilleri, doğalgazın özellikleri ile doğalgaz yangınlarının söndürülmesi esnasında öncelikle can ve mal güvenliğinin sağlanması belirtildi.

Emniyet ve Güvenlik tedbirlerinin (Koruyucu giysi, araç gereç malzemeler v.s) alınması hakkında ise geniş çaplı bir eğitim ve tatbikat yapıldı.

Seminer, Belediyemiz İtfaiye Müdürü Ahmet Semerci ve İtfaiye personellerinin katılımlarıyla gerçekleştirildi.

Kargaz Çankırı İşletmesi ile bu eğitimlerin ileriki zamanlarda da pekiştirilmesi amacıyla Belediyemiz İtfaiye Müdürlüğüyle koordineli olarak eğitimlere devam edileceği kararı alındı.