İstiklal Yolu Yürüyüşünün 9.su Gerçekleştirildi

İstiklal Yolu Yürüyüşünün 9.su Gerçekleştirildi

31 Ekim 2018

Çankırı'da vatandaşlar,  Ilgaz ilçesi sınırlarında bulunan Kıyısın köyüne giden 5 kilometrelik dağ yolunda yürüyerek İstiklal Yolu Yürüyüşünü gerçekleştirdi. Çankırılılar, İstiklal mücadelesini, aziz şehitlerini ve gözü pek kadın kahramanları yâd etti.

Kastamonu'nun İnebolu ilçesinden Ankara'ya kadar uzanan İstiklal Yolu'nun Çankırı-Ilgaz bölümündeki Üçoluk Jandarma Karakolundan, İstiklal mücadelemizin karaman kadınlarını temsilen bir kadın tarafından çekilen kağnı arabasının arkasında yürüyen kalabalık, ağaç dikiminin ardından İstiklal Yolu’nun önemli duraklarından biri olan Kıyısın köyünde yürüyüşü tamamladı. Köyde mehter takımı tarafından karşılanan vatandaşlar,  köylüler tarafından gerçekleştirilen törene katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan tören, Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından mehter takımının gösterisi, protokol konuşmaları ve yemek ikramının ardından sona erdi. Belediye Başkanı Hüseyin Boz, “ Kurtuluş Savaşı sırasında İnebolu Limanı'ndan Ankara'ya uzanan en güvenli güzergâh olan İstiklal Yolu’nun önemini anlatmak ve bu yolda vatanı uğruna canını ortaya koyan aziz kahramanlarımızı yâd etmek için buradayız. Milli birlik ve beraberlik ruhu ile her türlü engelin üstesinden gelineceğini farkındayız.” dedi.