İstiklal Yolu Parkı Çalışmaları Başladı

Geri

İstiklal Yolu Parkı Çalışmaları Başladı

5 Temmuz 2017

 

Çankırı Belediyesi, şehrin imaj ve vizyonuna önemli katkı sağlayacak İstiklal Yolu Parkı için ilk kazmayı vurdu. Belediye Başkanı İrfan Dinç, Kurtuluş Savaşı'nda silahların cepheye ulaştırıldığı İstiklal Yolu'nun önemini anlatmak ve milli mücadele ruhunu yaşatmak amacı ile Çankırı’ya değeri ve anlamı yüksek bir park kazandıracaklarını kaydetti. Dinç, “Kadın, erkek, yaşlı, genç ve çocuktan oluşan yüz binlerce isimsiz kahramanlar tarafından yazılan kurtuluş destanımızı anlamına yakışır bir şekilde yaşatacak ve gelecek nesillere somut bir şekilde aktaracağız. İstiklal Yolu Parkımız, hem anlamı hem de rekreasyon alanı olarak en gözde yerlerimizden biri olacak.” dedi.

Belediye Park ve Bahçeler Müdürlüğüne bağlı ekipler, Abdulhalik Renda Mahallesi İstasyon Kavşağı’nda bulunan Şehitler Anıtı ile Tren Kütüphane arkasındaki 16.840 metrekarelik alanda İstiklal Yolu Parkı yapımına başladı. İhale bedeli 2 milyon 600 TL+ KDV olan parkın altı ay içerisinde tamamlanacağı bildirildi.

İstiklal Yolu Parkı tamamlandığında içerisinde; fosforlu çakıl taşları ile yapılmış sergi alanı, yaşayan heykeller, şehitler anıtının yansıması ile 3 boyutlu bir görüntü oluşturacağı ayna havuzu, cam platform ve altında İstiklal Yolu’na ait materyaller, traversten doğal yollar, İstiklal Yolu’nun önemini anlatan bilgilendirme panoları, korten malzemeden yapılmış dekoratif İstiklal Yolu yazısı, Kurtuluş Savaşı’nı anlatan rölyef duvarlar, üzerinden köprüler geçecek bitki havuzları ve hediyelik eşya butik ofis yer alacak. Mevcut ağaçlar korunarak yapılacak parkın bulunduğu bölgede tescilli binalardan biri İstiklal Yolu Müzesi’ne dönüştürülürken, tescilli diğer bina da idari bina olarak kullanılacak. Tarihte yaşanmışlıkları günümüzün modern çizgileri ile birleştirecek İstiklal Yolu Parkı, geçmiş ile bugün arasında köprü kuracak.