“İstiklal Marşı ve Tarih Sevdamız” Konferansı Düzenlendi

Geri

“İstiklal Marşı ve Tarih Sevdamız” Konferansı Düzenlendi

13 Mart 2019

Yazar Sinan Yağmur'un katılımı ile gerçekleştirilen konferansa çok sayıda vatandaş katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan programda, TÜRKAV'ın “İstiklal Marşı'nı Güzel Okuma Yarışması” ilkokul kategorisi birincisi Enver Emin Çağlar, İstiklal Marşı'nın on kıtasını coşkulu bir şekilde okudu.

Konferansına tarihin önemini belirterek başlayan yazar Sinan Yağmur, "Çocuklarımıza ve gençlerimize mutlaka tarih bilincini aşılayalım. Çünkü tarihini bilmeyen ya da yanlış kaynaklardan öğrenenler bazı yanlış algılara kapılabiliyor, kendi tarihine duyarsız kalabiliyor." dedi. Tarihin sadece savaş ve anlaşmalardan ibaret olmadığını aktaran Yağmur, "Tarih; kültürdür, edebiyattır, sanattır, şehirdir, mutfak kültürüdür, mimardır. Tarih, insanoğlunun yeryüzünden başlayıp kıyamete kadar sürdürdüğü, o ömür boyunca yaşadığı her şeydir." dedi.

Yağmur, sözlerini “İstiklal Marşı bir destandır. İstiklal Marşı bir ümmetin haykırışıdır. Kalemin ucundan nasıl aktığını, bir Kur'an şairinin, gönül insanı Mehmet Akif Ersoy'un kaleminin ucundan dualarla yazıldığı anlatılır. O, bir Kur'an şairidir. O gönül ustası ve mimarıdır." diyerek bitirdi. Konferans sonrasında yazar Sinan Yağmur, Çankırılılar için kitaplarını imzaladı.

 

Başkan Boz,

“Dünyanın Dört Bir Yanında Daha Çok ve Büyük Bir Gurur ile Okunmasını Diliyorum”

Belediye Başkanı Hüseyin Boz yaptığı açıklamada İstiklal Marşımızın var oluş mücadelemizin somut bir kanıtı olduğunu belirterek “İstiklal Marşımızın kabulünün 98. yıl dönümünü kutluyor, başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Kurtuluş Savaşının tüm kahramanlarını ve tüm dünyaya ölümsüz dizelerle seslenen İstiklal Marşımızın unutulmaz şairi Mehmet Akif Ersoy'u rahmetle anıyor ve bu dizelerin her alanda artarak devam edecek  başarılarımızda dünyanın dört bir yanında daha çok ve büyük bir gurur ile okunmasını temenni ediyorum.” dedi.