İstanbul Çankırılı Kadınlar Derneği Üyeleri Çankırı'yı Gezdi

Geri

İstanbul Çankırılı Kadınlar Derneği Üyeleri Çankırı'yı Gezdi

30 Mart 2015

Sabah saatlerinde Çankırı'ya gelen kafiledekiler Tuz Mağarası, Çankırı Kalesi, Buğday Pazarı ve Çivitçioğlu Medreselerini gezdiler. Günün sonunda Tarihi Çamaşırhane'ye gelen gezi grubu burada Başkan Dinç tarafından verilen akşam yemeğine katıldılar.

Yemekte konuşan Dernek Başkanı Halise Akıcı Belediye Başkanı İrfan Dinç'e teşekkür ederek, '' Yıllardır Çankırı'ya geliyorum ama Kale'yi ve kentteki yeni projeleri ilk defa gördüm. İstanbul Çankırılı Kadınlar Derneği olarak güzel bir gün geçirdik. Çankırı'nın geliştiğini görmek de bizi ayrıca mutlu etti. Bizleri misafir eden Belediye Başkanımız ve ekibine başarılar diliyorum'' diye konuştu.

Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç'de İstanbullu kadınların bir sivil toplum örgütü altında birleşmesinin gurur verici olduğunu belirterek, '' Son yıllarda Çankırımızda her ilden misafirlerimizi ağırlıyoruz. Ben bir belediye başkanı olarak büyük şehirlerde yaşayan hemşehrilerimizin doğduğu topraklara olan özlemini iyi biliyorum. Onların Çankırı'yı gezmesi için elimizden gelen desteği veriyoruz'' diye konuştu.

Yemeğin son bölümünde İstanbul Çankırılı Kadınlar Derneği Yönetim Kurulu üyelerinin Başkan Dinç ile hatıra fotoğrafı çektirdi. Kafiledekiler yemeğin ardından kendileri için düzenlenen geleneksel kız kınasına geçti.