İnşaat Bölümü Öğrencileri Arıtma Tesisini Gezdi

Geri

İnşaat Bölümü Öğrencileri Arıtma Tesisini Gezdi

16 Mayıs 2015

Çankırı Karatekin Üniversitesi Meslek Yüksekokulu İnşaat Bölümü son sınıf öğrencileri, yetkililer ve akademisyenler eşliğinde bu yıl da Yenice köyü yakınındaki arıtma tesisini gezdi.

Teknik inceleme gezisine Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Senai Dönmez ve öğretim görevlileri Doğan Demiran, Ahmet İlker ve Uzman Ebru Dinler ile birlikte 30 öğrenci katıldı.  Çankırı Belediyeleri Su ve Hizmet Birliği Müdürü Yakup Manici’nin eşlik ettiği gençlere birliğin kuruluşu, Belediye Başkanı İrfan Dinç tarafından hayata geçirilen ve Çankırılıların 50 yıllık su sıkıntısına çözüm getiren Güldürcek Barajı’ndan içme suyunun çeşmelere nasıl ulaştığı, suyun barajın yüzeyinden nasıl alındığı, 2010 yılında yenilenen çelik borular ve vanalar, Arıtma Tesisi’nin üniteleri, işleyiş sırası ve içme suyunun hangi aşamalardan geçerek dünya standartlarında bir su haline geldiği detaylı olarak anlatıldı. Üniversiteli gençler, HES (Hidroelektik Santrali)’i de gezerek görevlilerden bilgi aldı.

İnşaat tekniker adayları ve akademisyenler, suyun sadece Çankırı’ya değil, üç ilçe, bir belde ve beş köye de verildiğini, bu işin tek merkezden kontrol edilerek otomasyonunun yapılabildiğini de gördü. Skada sisteminden tüm depoları ve maslakların doluluk oranlarını izleyen ekip sistemin işleyişine hayran kalan ekip, başta Belediye Başkanı ve aynı zamanda Birlik Başkanı İrfan Dinç olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür etti. Gençler, aldıkları teknik bilgiler ve incelemelerden sonra içme suyunu gönül rahatlığı ile içebileceklerini de ifade etti.