İlmekler Mehmetçik İçin Atıldı

Geri

İlmekler Mehmetçik İçin Atıldı

2 Mart 2018

Çankırı’da kadınlar genci ve yaşlısı ile bir araya gelip Mehmetçik’e manevi destek olabilmek için ilmek ilmek sevgi ile atkı ördü. Çankırı Belediyesi’nde görev yapan kadın çalışanlar, Çankırı İsmail Özdemir Huzurevinde kalan anneler ile Afrin Zeytin Dalı Harekatı’nda görev yapan askerlere atkı örmek için bir araya geldi.

Suriye'nin Afrin bölgesinde pkk/pyd - ypg ve deaş terör örgütlerine yönelik yürütülen harekatta görev alan askerlere destek olmak için İsmail Özdemir Huzurevinde büyükleri ile bir araya gelen Çankırılı kadınlar,  yumaklarını ve şişlerini aldı, Mehmetçik’e manevi açıdan destek vermek için atkı örmeye başladı.  Mehmetçik’e bol bol dua eden kadınlar, el emeği göz nuruyla yaptıkları ürünleri askerlere göndereceklerini belirtti. Mehmetçiğe atkı örenler arasında Çankırı Valisi Hamdi Bilge Aktaş'ın eşi Seval Aktaş ile Belediye Başkanı İrfan Dinç'in eşi Zeynep Perihan Dinç de yer aldı.

Askerler için örgü ören annelerden Gazi eşi 90 yaşındaki Satı Yapraklı, Gazi eşinden kalan aylığını devlete bağışladığını belirterek ördüğü atkıları Afrin’de nöbet bekleyen Mehmetçiklere göndereceğini ve diğer ördüklerini de devlette kime lazımsa ona hediye edeceğini söyledi.

Mehmetçiğimize manevi açıdan destek vermek için Çankırı’da gerçekleştirdikleri miting ile destek hareketini başlatan kadınlar, Mehmetçik’e ilmek ilmek destek vereceklerini söyledi.