İkinci Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği Başladı

İkinci Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği Başladı

19 Nisan 2018

Çankırı Belediyesi Çocuk Meclisi tarafından unutulmaya yüz tutmuş çocuk oyunlarının yeniden canlandırılması amacı ile düzenlenen İkinci Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği start aldı. Recep Tayyip Erdoğan Parkı’nda 12 okuldan 238 öğrencinin katılımı ile başlayan şenlik, 2 gün sürecek. 238 çocuk, mendil kapmaca, yağ satarım bal satarım gibi geleneksel çocuk oyunları ile kıyasıya yarışacak. 4. sınıflar arasında gerçekleşen yarışmanın galibi ise ödülünü 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı için düzenlenecek şenlikte alacak.

Yarışmanın ilk çocuk oyunu olan mendil kapmaca oyununu Belediye Başkanı İrfan Dinç başlattı. Başkan Dinç, “Geçmişimize, tarihimize değerlerimize sahip çıkmaya çok önem gösterdiğimizden bunları sizlerle yaşamak ve yaşatmak istiyoruz. Bunların en önemlilerinden bir tanesi de çocukluğumuzda oynamış olduğumuz oyunlarımız. Bu oyunlarımızı sizler ile beraber yaşamak ve yarınlara aktarmak bizim için önemli. Bu yüzden her sene geleneksel olarak çocuk oyunları şenliği organize ediyoruz. Bu aslında sadece bir eğlence değil, tarihimize ve geçmişimize bir vefadır; geleceğimizi aydınlatan bir ışıktır. Yarışmaya katılan yavrularımıza başarılar diliyorum. Birinci olmaya çalışırken bol bol eğlenmeye bakın.” ifadelerini kullandı. Dinç, yarışma molasında çocuklara macun ve pamuk şeker ile patlamış mısır dağıttı.