Haydi Çankırılılar! Oylar Çankırı Belediyesi Gençlik Meclisine
28 Ocak 2015
Çankırı Belediyesi Gençlik Meclisi “turkiyegenclikodulleri.com” internet sitesinin başlattığı oylamada “En İyi Gençlik Meclisi” kategorisinde aday gösterildi.
2005 yılından bu yana gerçekleştirdiği sosyal faaliyetlerle Çankırı’daki gençlere ulaşan ve kurulan en eski Gençlik Meclislerinden olan topluluk, adını duyurduğu birçok örnek çalışma ile “turkiyegenclikodulleri.com” İnternet sitesinin 48 kategoride başlattığı “Türk Gençliği En İyilerini Seçiyor” oylamasında adaylar arasında yerini aldı.
Dinamik yapısı ve projeleri ile Çankırı’daki gençlerin hayatına artı katan Gençlik Meclisi’nin, çalışmaları ile gündemde kalmayı başardığını belirten Belediye Başkanı İrfan Dinç, “ Yediden yetmişe bu kentte yaşayan insanların yaşadıkları kente her ne şeklide olursa olsun olumlu katkı sağlamaları son derece sevindirici. Gençlik Meclisimizin örnek çalışmaları neticesinde kendi alanında aday gösterilmesi kentimiz adına ne denli iyi işlere imza atıldığının bir göstergesidir. Çankırı’nın en büyük gençlik yapılanmasını oluşturan bir Belediye olarak Gençlik Meclisi çatısında gençlerimizin sorumluluk alma, özgüven kazanma, grup halinde çalışma, sıkı dostluklar geliştirme, projeler hazırlama, disiplin geliştirme ve liderlik vasıflarının öne çıkarılması gibi konuları kendimize görev edindik. Gerek Çankırılı gerekse Çankırı’ya eğitim almak için gelen gençlerimizle oluşturduğumuz doğru sinerji, onları şehrin yönetimine aktif olarak katarken bize de çalışmalarımızda dinamizm kazandırdı. Türkiye’nin dört bir yanındaki Çankırılıların gençlerimizin bu çalışmalarını oylamaya katılarak desteklemesini bekliyoruz.” ifadelerine yer verdi.
Çankırı Belediyesi Gençlik Meclisinin Kent Konseyi’nin tabii bir üyesi olduğunu belirten Çankırı Kent Konseyi Başkanı Muzaffer Derelli, Çankırı gibi küçük bir şehrin Gençlik Meclisinin büyük ölçekli şehirlerin Gençlik Meclisleri ile aynı kategoride yarışması ve şu an itibari ile ciddi bir oy potansiyeli toplamasının çok sevindirici olduğunu belirterek “Çankırılıları ve Çankırı’da yaşayan herkesi şehrimizin adının iyi çalışmalarla anılması adına bu oylamaya katılmaya davet ediyorum.” diye konuştu.
Oylamaya katılmak isteyenler, “En İyi Gençlik Meclisi” kategorisi altında yer alan Çankırı Belediyesi Gençlik Meclisi için 10 Şubat 2015 saat 23.59’a kadar oy kullanabilecek. Ayrıca, oylamaya katılıp tüm anketi ve başvuru formunu dolduranlar arasından seçilen kişiler, “Gençlik Otobüsü” ile ücretsiz 17 ülke ve 42 şehir gezme fırsatını da yakalayacak.
İsmail Hakkı Esen (d.1970, Çankırı), 4 Nisan 2019’dan beri Çankırı Belediye Başkanı.
Çocukluk ve Gençlik Dönemi
Yapraklı'nın tanınmış ailelerinden İsmail Hakkı Esen, 1970 yılında ailesinin dördüncü çocuğu olarak Çankırı’da doğdu. İlkokulu Aksu (İlker Tuncay) ilköğretim okulunda, orta öğretimini Merkez (İsmet İnönü) İlköğretim Okulunda, lise eğitimini ise Çankırı Teknik Lisesinde tamamladıktan sonra 1993 yılında yükseköğrenimini 9 Eylül Üniversitesi’nde tamamladı. İyi derecede Almanca biliyor.
Çalışma Yaşamı
Eğitim öğretim hayatını tamamladıktan sonra hizmet için Çankırı’ya dönen İsmail Hakkı Esen, 35 yıl boyunca aile şirketi olan Hilal Otomotiv San. Tic. Ltd. Şti'nin Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürüttü. Siyasi faaliyetlerinin yanı sıra ticari hayatındaki başarıları ve sosyal alandaki aktivasyonu ile Çankırı Ticaret ve Sanayi Odasının Yönetim Kurulu Üyeliğine seçildi ve iki dönem Çankırı Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı görevini yürüttü.
Siyasi Yaşamı
Lise yıllarında Ülkücü hareket ile tanıştıktan sonra Milliyetçi Hareket Partisi'ne intisap ederek uzun yıllar boyunca partinin yönetim kademelerinde aralıksız olarak siyasi görevlerde yer aldı.
2014 yılında yapılan yerel seçimlerde Milliyetçi Hareket Partisi'nden Belediye Meclis Üyeliği'ne seçildi ve akabinde Milliyetçi Hareket Partisi Belediye Meclisi Grup Başkan Vekilliği görevini üstlendi.
31 Mart 2019 Yerel Seçimlerinde MHP’den Çankırı ili Belediye Başkan adayı oldu ve Çankırı halkının güvenoyunu alarak Çankırı Belediye Başkanlığına seçildi.
Beş yıllık görev sürecinde hemşehrilerinin takdirini toplayarak 31 Mart 2024 Yerel Seçimlerinde %59,80'lik bir oy potansiyeli ile Çankırı Belediye Başkanlığında ikinci dönemine geçiş yaptı.
31 Mart 2024 yerel seçimlerinde bana ve ekibime güvenoyu vererek bizleri ikinci kez bu onurlu makama layık gören kıymetli hemşehrilerime canı gönülden teşekkür ediyorum.
Bu şehrin bağrında büyümüş, içinizden çıkmış bir evlat olarak bana emanet ettiğiniz Belediye Başkanlığı görevini, değerli halkım ile birlikte canla başla, ayırmadan ayrıştırmadan yürüteceğimiz konusunda yine sözümüz sözdür. 2019’da görevi devraldığımız günden itibaren hiçbir ayrım gözetmeksizin her kesimi kucaklayan ve herkesin Başkanı olarak yoluna devam eden bir anlayış ile hareket ettik. Bu tutumuz istikrarlı bir şekilde devam edecektir.
Çankırı için atacağımız her adım, şehrimizin daha çok üreten, ekonomik bir şehir olması ve halkımızın ihtiyaç duyduğu hizmetleri öncelikli olarak karşılamak yönündedir. Üretken bir belediyecilik anlayışının, kendi kendine yeten bir şehir olma yolunda neleri değiştirebileceğini ilk dönemimizde hep birlikte gördük. “Üretken Belediyecilik Üreten Çankırı” hedefimizi daha da büyüterek devam ettireceğiz. Tarih, kültür, sanat, spor, turizm, sağlık, estetik ve birçok alanda Çankırı’mızın, kendi dinamiklerini kanıtlamış bir şehir olarak, ulusal ve uluslararası bir arenada ivme kazanmasının en büyük paydaşı olacağız. Bu hizmetlerimizi meclis üyelerimizin, başkan yardımcılarımızın, danışmanlarımızın, birim müdürlerimizin, belediye çalışanlarımızın ve Çankırı halkının özverili gayretleri ile gerçekleştirmeye devam edeceğiz.
Özellikle vurgulamak isterim ki; her zaman halkımın hizmetkârı olmaya çalıştım. Tuzun Başkentinin bir ferdi olmaktan, yaren olmaktan, Çankırı’nın evladı olmaktan gurur duydum.
Bizlere olan inancınızı bir kez daha gösterdiniz. Bu güvene layık olmak için verimi, kalitesi yüksek, güzel işler gerçekleştireceğimize şüphe yoktur.
Birlik ve beraberlik içinde Çankırı’nın mutlu ve huzurlu günlerine hep birlikte imza atacağız.
Cenabı Allah birliğimizi, dirliğimizi daim eylesin.