Haluk İpek Çankırı´yı Ziyaret Etti

Geri

Haluk İpek Çankırı´yı Ziyaret Etti

4 Nisan 2011

Cuma günü Kastamonu İl Danışma Meclisi toplantısına katılmak için Ankara´dan hareket eden İpek ve beraberindeki heyet, programlarında yer alan Çankırı ziyaretlerini gerçekleştirdiler.

Dr. Rıfkı Kamil Urga Çankırı Araştırmaları Merkezinde Çankırı Belediye Başkanımız İrfan Dinç, Ak Parti İl Başkanı Salim Çivitçioğlu, Çankırı Baro Başkanı İdris Şahin ve Çankırı Belediye Meclis Üyeleri Fatma Öztürk ile Rafet Alemdar tarafından karşılanan Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Haluk İpek ve beraberindeki heyete Çankırı yöresine ait yemeklerden ikram edildi.

Yemeğin ardından, Genel Merkez ve Çankırı teşkilatının oluşturduğu ekip, Tuz mağarasının yolunu tuttular. Mağaranın geçmişini, üretim kapasitesini ve turizm açısından olabilecek cazibe ve buna benzer girişimler hakkında değerlendirme ve incelemelerde bulundu. Mağara gezisinin ardından Buğdaypazarı(Hazimiye) Medresesine geçildi. Burada konuklar ve Çankırı teşkilatı arasında sıcak ve samimi bir sohbet gerçekleştirildi.

Çankırı´da Ak Parti Genel Merkezi tarafından takdir edilen çalışmaların olduğunu belirten Haluk İpek " Öncelikle şunu bilmenizi isterim ki; kısa bir zaman içerisine sığdırdığımız Çankırı gezisinden ve misafirperverliğinizden ben ve arkadaşlarımın memnun kaldığını ifade etmek istiyorum. Burada inceleme fırsatını bulduğumuz Çankırı Belediyesi bünyesinde bulunan Dr. Rıfkı Kamil Urga Çankırı Araştırmaları Merkezi ile Tuz mağarasından oldukça etkilendim. Birisi tarihi ve kültürel bakımdan çok zengin, diğeri de kapasite ve kalite açısından zengin. Buraları en kısa zamanda en iyi şekilde değerlendirmeliyiz"dedi.

Misafirler arasında bulunan Ak Parti Genel Merkez Seçim Koordinasyon Merkezi Başkanı ve İstanbul Milletvekili Mustafa Ataş ise, Dr. Rıfkı Kamil Urga Çankırı Araştırmaları Merkezi için gerekli desteğin sağlanması için Başbakan´a sunulmak üzere Belediye Başkanımız İrfan Dinç´ten bir rapor hazırlanmasını istedi.

Buğdaypazarı(Hazimiye) Medresesinde yapılan sohbet ve ikramların ardından Ankara´dan gelen grup, Kastamonu´ya gitmek üzere Çankırı´dan ayrıldılar.