Halkın Katılım Toplantısının İkincisi Gerçekleşti

Geri

Halkın Katılım Toplantısının İkincisi Gerçekleşti

6 Nisan 2017

Avrupa Komisyonu tarafından IPA altında eş finansmanı sağlanan, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Çankırı Belediyesi tarafından yürütülen projenin; Çankırı Belediyesi Astarlızade Sabiha Anne Kadın Eğitim Kültür Merkezi Konferans Salonunda yapılan Atık Su Arıtma Tesisi ikinci toplantısı Çankırı Belediyesi ev sahipliğinde gerçekleşti. Toplantıya Belediye Başkan Vekili Hasan Öztürk, kamu kurum ve kuruluşların temsilcileri, muhtarlar ile vatandaşlar katıldı.

2015 yılında ilk toplantısını gerçekleştiren Çankırı Belediyesi,  Çevresel Etki Değerlendirmelerine (ÇED)  tabi olmağından Atık Su Arıtma Tesisi’nin yeri, konumu, gürültü ve koku bakımından teknik bilgileri müşavir firma yetkilileri tarafından verilerek konu ile ilgili halkın görüş ve önerilerini almıştı. ÇED gerekli değildir kararının Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından verildiği ve projenin 2017- 2020’de uygulamaya geçmesinin planlandığı ifade edildi. 

Atıksu Arıtma Tesisi Projesi kapsamında; Aşağıpelitözü köyü hazine arazisinde, Çankırı Belediyesi’ne tahsisi yapılan toplam 97.023 metrekarelik alan içinde, Atık Su Arıtma Tesisi’nin kurulması ve işletilmesi planlanıyor.