Gümüş Madalya Sahibi Özel Sporcular, Başarı Sevincini Başkan Dinç ile Paylaştılar

Geri

Gümüş Madalya Sahibi Özel Sporcular, Başarı Sevincini Başkan Dinç ile Paylaştılar

30 Kasım 2012

Müzikten Spora Her Dalda Bizim Adımız

 

Çankırı Belediyesi Engelli Koordinasyon Merkezi bünyesinde oluşturulan Özel Sporcular Voleybol Takımı’nın da içinde bulunduğu 18 farklı takımdan 172 zihinsel engelli sporcunun yarıştığı Özel Olimpiyatlar Türkiye Şampiyonası’nda, ikinciliği elde eden Çankırı Belediyesi Özel Sporcular Voleybol Takımı’nın başarısını herkesle paylaşmak isteyen Belediye Başkanı İrfan Dinç, basın toplantısı düzenledi.

Tekirdağ’da düzenlenen, başkanlığını Dilek Sabancı ve Ali Ağaoğlu’nun yaptığı Özel Olimpiyatlar Türkiye Voleybol Müsabakaları’nda ikincilik elde eden takım gümüş madalyanın sahibi olurken, kazandığı başarıyı ilk olarak Belediye Başkanı İrfan Dinç ile paylaştı.

Makamda gerçekleşen basın toplantısında Belediye Başkanı İrfan Dinç, müsabakaya katılan sporcuları “Hoş geldiniz” diyerek basın mensuplarıyla birlikte alkışlarla karşıladı. Hepsiyle tek tek sohbet eden Belediye Başkanı İrfan Dinç “ Bugün özel sporcularımızın, cengâverlerimizin başarısını kutlamak için buradayız. Son dönemde hep başarı haberlerimiz geliyor. Geçtiğimiz günlerde müzik topluluğumuz bizi gururlandırdı, şimdi de siz gururlandırdınız. Yaptığımız çalışmalar yerini bulduğu zaman çok memnun oluyorum ve çalışmak adına daha da güdüleniyorum. Çankırı Belediyesi olarak müzikten spora birçok alanda kendimizi kanıtlıyor ve aynı zamanda ismimizi duyuruyoruz. Edindiğimiz başarılarla şehrimizin adını hafızalara kazıyoruz. Özel sporcularımız, önemli bir başarıya imza atarak olimpiyatlarda ikinci oldular.  Başta Engelli Koordinasyon Sorumlumuz Asiye Hanım ve sporcularımızı çalıştıran eğitimcilerimiz Fatma Doru ile Engin Abdal olmak üzere, sporcularımıza ve emek veren ailelerine çok teşekkür ediyorum. Özel sporcularımızın kabiliyetlerine göre alanları çeşitlendirelim. Bu başarı bizim için teşviktir. Kaç alan oluşturulursa hepsine de her türlü desteği vereceğim. Çocuklarımıza fırsat verildiği zaman gayret ediyorlar ve başarı getiriyorlar. Bugüne dek olduğu gibi, tüm çalışmalarınızda hep yanınızdayım. Desteğimiz, gönlümüz, dualarımız hep sizinle.

Buradan basın mensubu arkadaşlara da meydan okuyoruz. Takımınızı oluşturun, Özel Sporcular Voleybol Takımımla müsabaka yapacaksınız. Ben de takımımın kaptanı olacağım. Voleybol müsabakasına hazırlanın ” dedi.

Söze, verdiği desteklerden dolayı çocuklar adına Başkan Dinç’e teşekkür ederek başlayan takım antrenörü Fatma Doru “Tüm imkânları bize seferber ettiniz. Müsabakalara katılabilmemiz için her türlü ihtiyacımıza cevap verdiniz. Çocuklarımız Tekirdağ’da kılık kıyafetleriyle, tavırlarıyla, başarılarıyla bizi en iyi şekilde temsil etti. Orada sadece yarışmadılar, kendileriyle aynı duyguları paylaşan, aynı zorlukları yaşayan insanlarla bir araya gelerek yaşamlarına yeni bir pencere açtılar. Bu müsabaka sayesinde çok eğlendiler, kendi potansiyellerini yeniden fark ettiler. Onlar adına teşekkür ederim.” dedi.   

Çoğunluğunu Vali Ayhan Çevik Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezi öğrencilerinin oluşturduğu Çankırı Belediyesi Özel Sporcular Voleybol Takımı sporcuları, daha çok başarı elde edebilmek adına Başkan Dinç’ten spor tesisi istediler. Bu isteği hemen değerlendirmeye alan Başkan Dinç, Etüt Proje Müdürlüğüne gerekli araştırmaların yapılması ve projenin değerlendirilmesi için talimat verdi.

Toplantı sonunda özel sporcular, Belediye Başkanı İrfan Dinç’e “Özel Olimpiyatlar Türkiye” yazılı tişört hediye ettiler. Sporcularını samimi bir atmosferde ağırlayan Başkan Dinç de onlara çeşitli hediyeler takdim etti.