Güçlerini Birleştirdiler

Geri

Güçlerini Birleştirdiler

3 Kasım 2016

Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç, Türkiye Basketbol Federasyonu Erkekler 2'nci Lig'de mücadele eden Çankırı Belediyesi Demirspor yönetimi, teknik heyet ve oyuncuları ile kahvaltıda bir araya geldi. 

Kahvaltıya Başkan Dinç’in ile birlikte Çankırı Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı ve Ak Parti İl Başkanı Celal Kaman, Kulüp Başkanı ve Çankırı Makas Fabrikası Müdür Vekili Abdulvahap İnanç, yönetim kurulu üyeleri Basketbol Şube Sorumlusu Cevdet Demirhan, Arif Oruç, Gülhan Mercan, İsmail Korkmaz, Yakup Şahin, Celalettin Sütlü, Menajer Yunus Emre Yalnızyiğit, Koç Murat Dikmen, Asistan Koç Rıfat Oruç, Kondisyoner Ogan Ergin, basketbolcular Ferhat Çelik, Hakan Çetin, Hasan Can Özkan, Berkay Şalcı, Yunus Emre Temizer, Can Ünal, Hidayet Civan, Volkan Çetintahra, Ersunal Caka, Gökay Engin, Oğuzhan Tosun, Kürşat Sözen, Berk Cavdar, Oğuz Deniz katıldı.


“Demirspor Kazanırsa Çankırı Kazanır” 

Basketbol Şube Sorumlusu Cevdet Demirhan yaptığı konuşmada Çankırı Belediyesi Demirspor’un kuruluş tarihinin 1943 olduğunu, bu tarihten itibaren Çankırılı olup kulüp ile ufak bir anısı olmayan Çankırılı sayısının çok az olduğunu ifade ederek “Bir şehir efsanesi aslında Çankırı Demirspor.  Kuruluştan günümüze farklı branşlarda, birçok yerel başarısı olmasına rağmen asıl hedefimiz olan; ulusal başarısı yok” dedi. 

“Kulübümüzün hedefi, spor anlamında Çankırı ismini hak ettiği yerlere yani yükseklere çıkarmak” diyen Demirhan, “Hedeflerimizi gerçekleştirmek için Basketbol şubemize son 10 yıldır emek veriyoruz. Sistemli bir şekilde takımımızı geliştirdik ve şuan Çankırı Belediyesi Demirspor, Türkiye Basketbol 2. Ligin’de sezonu açtı” diye konuştu. 

2. ligin Çankırı basketbolunun gelmiş olduğu zirve noktası olduğunun altını çizen Demirhan, “Bu yola çıkarken bu platformlarda uzunca yıllar bulunan kulüpler bize şans tanımıyordu ama bizim bir hayalimiz vardı. 10 sene içinde önce amatörde daha sonra Bölgesel liglerde yenilgiler aldık, geçemediğimiz turlar oldu ama asla mücadeleden vazgeçmedik, yılmadık. Biz gücümüzü halkımızdan ve seyircilerimizden aldık. Şampiyonluk grubunu 3 sayıyla kaybedip kaçırdığımız maçta dahi mücadelemizden dolayı halkımız bizi ayakta alkışladı.  Bu bizim gayretimizi daha da artırdı ve hayalimiz olan 2.lig’e sonunda çıkma şansını yakaladık” şeklinde konuştu. 

Demirhan konuşmasını “Demirspor Çankırı’dır, Demirspor kazanırsa Çankırı kazanır.” sözleri ile tamamladı.

 

Hedef Süper Lig 

Çankırı’nın adını basketbolda da duyurmaya başladığını söyleyen Belediye Başkanı İrfan Dinç, “Bunlar samimi gayretlerdi. Bu samimi gayretlere ciddi ekonomik destekler gerekiyordu. Bu sezon Çankırı Belediyesi ve Demirspor olarak güç birliği içerisinde Allah’ın izniyle bir hedef koyduk. Daha ileri taşıma adına hedef koyduk. Spor Toto Basketbol Ligi’ne çıkmak. Ondan Sonra Basketbol Süper Ligine çıkmak istiyoruz. Düşünce ve kurgumuz bu.” ifadelerini kullandı. 

Başkan Dinç, basketbolculardan keyif veren maçlar izletmelerini isterken, “İnanç, kabiliyet, yürek sahaya konduktan sonra başarılı olunur. En zor geçeceğini düşündüğünüz maçları bile yüreğinizle alabilirsiniz. Ben bunu sizde gördüm mutlu oldum. İnşallah sezon sonu hedeflediğimiz noktayı yakalarız. Çankırı basketbolda belirli bir noktaya gelir, basketbolla anılan bir şehir olur. Hep birlikte bunu başaracağız.” sözleri ile iddiasını ortaya koydu. 

Konuşmaların ardından teknik heyet ve basketbolcular kendilerini tanıttı. Kulüp Başkanı İnanç Başkan Dinç’e arkasında “İrfan Dinç” yazan 18 numaralı formayı hediye etti. Kahvaltı toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.