“Gerçekten İsteyen Sigarayı Bırakır”

Geri

“Gerçekten İsteyen Sigarayı Bırakır”

9 Mayıs 2011

 

Belediyemiz, Av. Özer Arslan’ın sunumlarıyla Çankırı’daki bütün okul öğrencilerine “Sigaranın Zararları ve Sigaradan Korunma Yolları” adlı seminer vererek, öğrencilerimiz adına çok önemli bir hizmeti daha gerçekleştiriyor.

Av. Özer Arslan, bütün okullarla iş birliği içerisinde, uygun bir zamanda okulların konferans salonlarında yaklaşık üç aydır, sigaranın zararlarını ve sigaradan korunma yöntemleri hakkında geniş bilgi veriyor.

En son,  Eğitim Araçları Merkezi Konferans Salonunda, Çankırı Lisesindeki öğrenci ve öğretmenlerin katıldığı ve Av. Özer Arslan’ın tarafından verilen seminer, başından sonuna kadar büyük bir dikkat ve ilgiyle izlendi.

 

Her şeyin başı sağlıktır ve sağlığımıza en büyük zararı sigara verdiğini belirten Avukat Özer Arslan “ Sigara ve ona benzer problemlerimizi ancak eğitimle aşabiliriz. Eğitilmiş ve bilgili insan güçlüdür. Bu sayede, zararlı alışkanlıklardan kendimizi koruyabiliriz. Gençlerimiz ve çocuklarımız bir heves ve bir merak uğruna bu illete bulaşıyor ve çok kısa sürede tiryaki olup çıkıyorlar. Sonra da “Damarları nikotin sayesinde uyuştuğu için” dönülmez bir yola giriyorlar. İçmeden duramıyorlar, maalesef, sigara içme oranında Avrupa ülkeleri arasında 1.sıradayız. Ama kitap okumada 40. sıradayız. Bu, çok üzücü ve acı bir durum ” dedi

 

Sigaranın vücudumuza zarar vermediği hiç bir organımızın olmadığını ifade eden Avukat Özer Arslan “İnsanlar sigara içerken, vücutlarının içini göremedikleri için, sigaranın nasıl ve ne kadar zarar verdiğini anlayamıyor ve farkına varamıyorlar. Ancak son çare olarak doktora gittikleri ve bazı olumsuz durumlarla karşılaştıkları zaman anlayabiliyorlar. Sigara, bizim vücudumuzu çürüttükten ve bizi bitirdikten sonra “Pişman Olmanın” hiçbir şeye faydası yoktur. O dakikadan sonra bıraksan ne olur, bırakmasan ne olur? Çünkü zaten olan olmuş, sigara yapacağını yapmış, seni içten içe çürütmüş ve işini bitirmiştir” diyerek tüm dinleyicileri çok açık bir şekilde uyardı.

 Daha sonra, çeşitli örnekler veren Özer Arslan “İnsan çok çeşitli sebeplerden dolayı hayatını kaybedebilir. Sadece, sigara içtiği için bu güzel memleketimde her yıl 100.000 insanım hayatını kaybetmektedir. Bu, her gün ortalama 300 kişi demektir. Yani,her gün 300 kişilik bir uçak yere çakılıyor,kurtulan olmuyor.Ve, 50 yolcu dolusu 6 tane otobüs uçurumdan yuvarlanıyor, kurtulan olmuyor.Sigaraya verilen para ile her gün iki  tane tam teşekküllü hastane yapılabilir.Yine, bir ömür boyu sigaraya verilen parayla bir tane daire sahibi olunabilir.Sigara içen insanlar “Sırf Bir Keyif Uğruna” bu kadar büyük paraları havaya üfürüyorlar. Yazık değil mi?”diye sordu. 

 

Sigaranın akciğer kanserine, gırtlak kanserine ve daha bir çok çaresiz hastalığa sebep olduğunu belirten Avukat Özer Arslan, ayrıca sigara kangrene sebep olup,kangrenin  de tedavisi olmadığı için el ve ayakların kesilmesine sebep oluyor diyerek, sigaranın bırakılabilecek madde olduğunu söyledi. Bırakmanın  “Zor” olduğunu fakat “İmkânsız Olmadığını” vurgulayan Arslan “Bir şey bazı insanlar tarafından bırakılabiliyorsa, bu durum o şeyin, bırakılabilecek bir şey olduğunu gösterir” diyerek, hiç kimse bahanelere sığınmamalı şeklinde konuştu.   

 

Sigara da bazı insanlar tarafından bırakılabildiğine göre, o zaman sigara da bırakılabilecek bir şey olduğunu, sigarayı bırakmayı gerçekten istemenin gerekli olduğunu vurgulayan Avukat Özer Arslan “Bahane üretenler gerçekten bırakmak istemeyen kişilerdir. Gerçekten isteyen bırakır? Bırakanlar nasıl bırakıyor? Onlar uzaydan gelmediler ki? Bizim aramızdaki insanlardı. Gerçekten istediler ve başardılar. Onlara bir şey olmadı, bırakacak kişilere de bir şey olmayacak.”dedi

 

 

 Seminerin sonunda, Avukat Özer Arslan tarafından yazılan ve Belediyemiz tarafından bastırılan “Elveda Sigara, Merhaba Hayat” isimli kitap bütün öğrencilere dağıtıldı.