“Genç Yaşlı El Eleyiz” Projesi Yaşlıları Heyecanlandırdı

“Genç Yaşlı El Eleyiz” Projesi Yaşlıları Heyecanlandırdı

1 Mart 2019

Çankırı Belediyesi’nin desteği ile Çankırı Karatekin Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Genç Tebessüm Topluluğu “Genç Yaşlı El Eleyiz” Projesini uygulamaya koydu. Proje kapsamında Belediye Yaşlı Hizmetleri birimi bünyesinde evde temizlik hizmetinden faydalanan yaşlı vatandaşlara manevi destek verilerek sosyalleşmelerine katkı sağlanacak.  Belediye Başkanı Hüseyin Boz, üniversiteli gençlerin ortaya koydukları projenin hem kuşaklar arası iletişime hem de aktif yaşlanma sürecine olumlu katkı sağlamasını beklediklerini ifade etti.

Belediye Yaşlı Hizmetler Birimi bünyesinde devam eden faaliyetler gençlerin de dikkatini çekti. Taşın altına elini koymak isteyen Çankırı Karatekin Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Genç Tebessüm Topluluğuna üye gençler,  başlattıkları “Genç Yaşlı El Eleyiz” Projesi sayesinde üniversiteli gençler ile Çankırı’da evde temizlik hizmetinden faydalanan 65 yaş üstü yaşlıları bir araya getirdi. Ev ziyaretlerine başlayan gençler, büyüklerine duygulu anlar yaşattı. Projenin yürütücüsü Merve Yayla, “Büyüklerimizin ellerini öptük, hatırlarını sorduk ve hayır dualarını aldık. Amacımız, onların yalnız olmadığını göstermek. Onların tecrübelerine, yol göstermelerine ihtiyacımız var. Bizi gördüklerinde çok heyecanlandılar, bu durum bizi de çok heyecanlandırdı ve duygulandırdı. Projemizi anlattığımızda Belediye Başkanımız Hüseyin Boz da büyük bir hevesle destek vererek Yaşlı Hizmetler Birimini yönlendirdi. Yanımızda olan herkese çok teşekkür ediyorum. Yaşlılarımız yalnız değil, biz gençler her zaman onların yanındayız.” dedi.   Ziyarette Kuran-ı Kerim Tilaveti ve ilahi okunarak dini sohbetler de gerçekleştirildi. 4 yıl boyunca yürütülmesi planlanan projenin koordinasyonunu ise Belediye Yaşlı Hizmetler Birimi üstlenecek.