Geleneksel Çocuk Oyunlarını Oynadılar, Madalyaları Kaptılar

Geri

Geleneksel Çocuk Oyunlarını Oynadılar, Madalyaları Kaptılar

26 Nisan 2018

Belediye Çocuk Meclisi’nin Milli Eğitim Müdürlüğü katkıları ile düzenlediği 2. Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği’ne katılan okullar ve öğrenciler, Uzay Düğün Salonu’nda düzenlenen ödül töreninde madalyalarını aldı. İki farklı kategoride yarışan okullardan, Mendil Kapma yarışında; Karatekin İlkokulu birinci olurken,TOKİ İlkokulu 2., Dr. Refik Saydam İlkokulu 3., Şehit Yüksel Kaplan İlkokulu 4. oldu. Yağ Satarım Bal Satarım oyununda ise birinciliği Güneş İlkokulu elde ederken, Mareşal Çakmak İlkokulu ikinci, İlker Tuncay İlkokulu üçüncü ve Karatekin İlkokulu ise dördüncü oldu. Çocukları, ödül töreninde Vali Hamdi Bilge Aktaş’ın eşi Seval Aktaş, Belediye Başkanı İrfan Dinç ve eşi Zeynep Perihan Dinç, Milli Eğitim Müdürü Muammer Öztürk, Kent Konseyi Başkanı Muzaffer Derelli, okul idarecileri, öğretmenler ve veliler de yalnız bırakmadı.

Ödül töreninin açılış konuşmasını gerçekleştiren Belediye Başkanı İrfan Dinç, Çankırı’nın örnek, kadim ve İstiklal Harbi’nin karargâhı bir şehir olduğunu vurguladığı konuşmasında “Biz Çankırı’nın bu özelliklerini bildiğimiz için çocuklarımızı da unuttukları geçmişi ile buluşturmak ve barıştırmak için önemli çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Bunlardan biri de geleneksel hale getirdiğimiz çocuk oyunları şenliğimizdir. Okullarımızdan 238 öğrencimiz katıldı. Bu konuda verdiği destekten dolayı Milli Eğitim Müdürümüz Muammer Öztürk’e ayrıca teşekkür ediyorum. Şehrimizin her katmanındaki insanına hizmet götürmeye çalışıyorum. Yavrularımız bizim için çok önemli. Onları geleceğe ne kadar iyi hazırlarsak o kadar güçlü bir toplum oluruz.” ifadelerini kullandı.

Dinç, Çankırı’nın tarih yazan bir şehir olduğunu belirterek Çankırılı çocukların gelecekte tarihi yeniden yazacaklarına inancının tam olduğunu vurguladı. Ödül töreninin ardından Dinç, çocuklar ile bol bol fotoğraf çektirdi.