Fırınlara Yakın Markaj

Fırınlara Yakın Markaj

19 Mart 2018

Çankırı Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekiplerinin mesaisi yine erken başladı.  Sabahın erken saatlerinde başlatılan çalışmalar kapsamında şehir merkezinde ve mahallelerde bulunan 21 adet fırın denetlendi. Vatandaşların sağlığı için rutin denetimlerini sürdüren ekipler, ekmek üretimi gerçekleştiren fırınlarda gramaj, un ve katkı maddeleri ile çalışanların ve iş yerlerinin temizlik kurallarına uyup uymadıklarının kontrolünü yaparken, standartlara uymayan ve gerekli hijyenik koşulları taşımayan işletmelere gerekli uyarılarda bulundu. Zabıta ekipleri, fırınlardaki hijyen ve gramaj uygunluklarının yanı sıra işletmelerin ruhsat kontrollerini de gerçekleştirdi.

Yapılan denetimler sırasında gramajı eksik ekmek üreten 3 fırına cezai işlem uygulanılırken gramajı düşük ekmeklere de el konuldu. Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç, vatandaşların güvenilir ve sağlıklı gıdalar tüketebilmesi için üretimlerin yapıldığı imalathanelerde denetimlerin sürdürüleceğini bildirdi.