Feslikan ve Kenbağ'daki Kanal Sorunu da Çözüldü

Geri

Feslikan ve Kenbağ'daki Kanal Sorunu da Çözüldü

20 Aralık 2013

 

Çankırı Belediyesi'nin 1.228 milyon liraya ihale ettiği kanalizasyon çalışmalarında Feslikan bölgesinde imara yeni açılan bölgeler tamamlanırken üniversite ve Kenbağ'daki kanalizasyon çalışmalarında da sona gelindi. 

2004 yılından bu yana şehrin kanalizasyonu bulunmayan bölgelerinde kanalizasyon şebekesi döşeyerek sorunları çözen Çankırı Belediyesi, son yıllarda özellikle Feslikan bölgesindeki yoğun yapılaşma ile ortaya çıkan kanalizasyon sorununu da son yaptığı ihale ile çözüme kavuşturdu. 

Belediye Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü (ÇASKİ) tarafından Feslikanın yanı sıra Uluyazı Mevkii’nde yapımı hızla devam eden Çankırı Karatekin Üniversitesi Kampusunun Kırkevler Kenbağ bölgesi ile şehir şebekesine bağlantı işi 1.040 + KDV olmak üzere toplam 1.228 milyon liraya ihale edildi. 

Kısa sürede çalışmalara başlayan müteahhit firma ÇASKİ yetkililerinin kontrolünde öncelikle Feslikan Mevkii’ndeki yeni yapılaşma olan bölgelerin şebeke hattını döşedi. Ardından da üniversitenin, şehir şebekesine bağlantı işi yapılmaya başlandı. İhale kapsamında Kırkevler Mahallesi Kenbağ bölgesinde de yıllardır dev fosseptik kuyusunda toplanan kanalizasyon hattı Tatlı Çayı takip ederek Aşiyan kavşağında şehir şebekesine bağlanıyor.