Fen İşleri Aralıksız Çalışıyor

Geri

Fen İşleri Aralıksız Çalışıyor

22 Mart 2016

Çankırı Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri Karataş Mahallesi, Meteoroji bölgesi önünde parke ve kaldırım çalışmaları başlattı. Fen İşleri ekipleri, Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü ekiplerinin o bölgede yaptığı alt yapı yenileme ve tamirat çalışmaları sonucunda bozulan yol ve kaldırımları yeniden dizayn etti.

Kent estetiğine katkı sağlamak ve vatandaşlara şehir içinde rahat ulaşım imkanı yaratmak amacıyla çalışmalarını sürdüren Fen İşleri ekipleri, Karataş Mahallesi Meteoroloji bölgesinde parke ve tretuvar çalışmaları yaptı. Ekipler, Şelale Konutlarına çıkan yolda, 680 m² kilitli parke yaparken, yayaların rahat ulaşım sağlayacağı kaldırımlara 370 m² tretuvar ve 78 m bordür döşedi. Yoğun ve hızlı tempoda çalışmalarına devam eden Fen İşleri ekipleri, Kastamonu Şösesi olarak bilinen ve Ağlar Kayaya doğru giden yol üzerinde 550 m² parke ve 280 m bordür kullanarak kaldırım onarım ve yenileme çalışmaları yaptı.

Belediye ekipleri, bölgenin eğimli olması ve kale eteklerinde bulunması nedeniyle yağmurlama sistemini genişletti. 12 m ızgara kullanılarak yapılan çalışmalar sonucunda, yukarıdan gelecek suyun aşağı kısımlarda birikmesinin ve olası taşkınların önüne geçilmiş olacak. Yapılan yağmurlama çalışması ile birlikte akan suyun hem yol ve kaldırımlarda tahribat oluşturması, hem de biriken suların alt yapıya zarar vermesi önlenmiş olacak.

Fen İşleri ekiplerinin Meteoroloji Sokakta başlattığı kaldırım yenileme tamirat çalışmaları da devam ediyor. İnsanların ve özellikle öğrencilerin okula gidip gelirlerken her gün kullandıkları kaldırımlar, yayalara güvenli rahat ulaşım imkanı sağlayacak.

Yapılan çalışmaların tamamlanmasınını ardından, yaz aylarının yaklaşması ile birlikte vatandaşlar da bölgede bulunan Necmettin Erbakan Parkı'na rahat bir ulaşım imkanına kavuşacak.