Eski Tatlar Geleceğe Aktarılıyor

Eski Tatlar Geleceğe Aktarılıyor

15 Aralık 2017

Belediye Başkanı İrfan Dinç’in talimatı ile kadın çalışmalarına katılan üye ve kursiyerlere yöresel lezzetlerin incelikleri öğretiliyor. Astarlızade Sabiha Anne Kadın Eğitim Kültür Merkezinde başlayan etkinlik kapsamında; Çankırı’nın köklü ailelerinden Semiha Gamzeli’nin uygulamalı anlatımı ile üye ve kursiyerlere yöresel tatlılarımızdan yumurta tatlısı ve höşmerim eğitimi verildi. Etkinliğe yoğun ilgi gösteren kursiyerler, yöresel tatlıların yapımını dikkatle izledikten sonra uygulamalı olarak yaptı. Yumurta tatlısı ve höşmerimin yöreye ait tüm püf noktalarını öğrenen kursiyerler, etkinliğin sonunda tatlıları yine yöresel ikrama uygun olarak bakır kaplarda sundu.

Belediye Başkan İrfan Dinç; “Çankırımızın kültürel mirası olan yöresel lezzetlerimizi yaşatmak için bugüne kadar birçok etkinlik gerçekleştirdik. Etkinliğimize ilgi gösteren hanımefendilerimize de çok teşekkür ediyorum. Onların da kendi çocuklarına ve yakınlarına aktaracağına eminim. Eski lezzetlerimizden yumurta tatlısı ve höşmerim mutfaklarımızın vazgeçilmezleri idi öyle de kalacak. Yöresel tatlarımızı geleceğe aktarmak için çok önemli çalışmalar içerisindeyiz. Allah’ın izni ile bu alanda yaptığımız girişimleri de yakın zamanda sizlerle paylaşacağız.” diye konuştu.