Esentepe Mahallesi Hizmete Doyacak

Geri

Esentepe Mahallesi Hizmete Doyacak

16 Haziran 2015

2004 yılından bu yana Esentepe Mahallesi’ne daha önce görülmemiş bir hizmet götüren Belediye, bölgede mezarlık ve yol kenarında çevre duvarı yapımı ile sıcak asfalt döküm çalışmalarını da tamamladı.

Belediye Fen İşleri Müdürlüğüne bağlı ekipler tarafından çalışmaların tamamlanması ile birlikte bakımsız ve yıkık görüntüsünden kurtulan Esentepe Mezarlığı ve yol kenarı,  700 metre uzunluğundaki ve 1,5 metre yüksekliğindeki duvarına kavuştu.  Ekipler, Esentepe Mahallesi Esentepe Kültür Merkezi meydan ve bağlantı yoluna da 600 ton sıcak asfalt çalışması gerçekleştirdi. 

Çalışmaları yerinde inceleyen ve çalışmalar hakkında bilgi veren Belediye Başkanı İrfan Dinç, hizmet anlamında ciddi bir mahrumiyet bölgesi olan Esentepe Mahallesi için göreve geldikleri andan itibaren küçümsenmeyecek çalışmalar gerçekleştirdiklerini belirtti. Esentepe’de içme suyu sorununu çözdüklerini, 500 tonluk depo yaptırdıklarını, kayan şehir bağlantı yolunu düzelterek kaliteli ve kullanışlı bir yol haline getirdiklerini, okul yolunu kilitli parke ile döşediklerini, bölgeye geçiş yolunda Esentepe Köprüsünü genişleterek geçişleri rahatlattıklarını ve Esentepe yolu güzergâhında sathi kaplama çalışmaları yaptıklarını belirten Başkan Dinç, “Hizmetlerimiz bunlarla da sınırlı kalmayıp mezarlık ve yol kenarında yıkık dökük halde bulunan duvarı yeniledik. Bölgede sıcak asfalt çalışması gerçekleştirdik. 26 Mayıs’ta ihalesi yapılarak sözleşme aşamasında bulunan parke ihalesi ile mezarlık iç yolları ve Esentepe Caddesi’nde kaldırım çalışmalarını da yakın bir zamanda gerçekleştirerek belirlenen alanlara yaklaşık 6 bin metrekare kilit parke döşeyeceğiz. Esentepe halkına şimdiden hayırlı olsun.” şeklinde konuştu.