Esentepe Mahallesi Bağlantı Yolu İçin Çalışmalar Başladı

Esentepe Mahallesi Bağlantı Yolu İçin Çalışmalar Başladı

6 Haziran 2018

Vatandaşların ihtiyacını karşılamak ve yaşam alanlarında ulaşım konusunda sorun yaşanmasını önlemek amacı ile çalışmalara devam eden Çankırı Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, Esentepe Mahallesi bağlantı yolunda yol genişletme çalışmalarına başladı. 15 yıl önce satıh kaplama olarak yapılan yolun doğalgaz, elektrik gibi altyapı çalışmaları nedeni ile bozulmalara maruz kalması ve bölgenin heyelanlı bir alan olmasından dolayı yolda yer yer oturmalar ve çökmeler meydana gelmesi sebebi ile yol güzergâhında zemin etüdü ve hâlihazır harita çalışması yapılarak Belediye tarafından projelendirilmişti. Yaklaşık 1700 metrelik Esentepe Mahallesi bağlantı yolunun Fen İşleri Müdürlüğünce ihale edilerek yeniden yapımına başlandı. Proje kapsamında; platform genişliği 15 metreye çıkartılacak bağlantı yolunda kaldırım, BSK (sıcak asfalt) ve aydınlatma çalışmaları da gerçekleştirilecek.  Proje bedeli yaklaşık 2 milyon TL olan çalışmanın yılsonuna tamamlanması hedefleniyor.