Esentepe Bölgesine Bir Yılda Yarım Milyonun Üzerinde Yatırım

Geri

Esentepe Bölgesine Bir Yılda Yarım Milyonun Üzerinde Yatırım

15 Aralık 2016

1970’li yılların sonunda yapılan referandum ile merkeze bağlı mahalleye dönüştürülen Esentepe, Belediye Başkanı İrfan Dinç’in talimatları ile 2004 yılından itibaren kente yakışır düzenli bir mahalle görüntüsüne kavuşturulması için çalışılıyor. Son 12 yıllık süreçte Esentepe Mahallesi’ni kent merkezine bağlayan ana yolu altyapısı ile birlikte yenileyen, mahalle sakinlerine Esentepe Kültür Merkezi kazandıran, bölgeyi sıcak asfalt ile tanıştıran, içme suyu sorununu çözen ve 500 tonluk yeni su deposu yapan, okul yolunu kamulaştıran, okullarının bahçe peyzajını düzenleyerek teknik donanım ihtiyaçlarını gideren, mezarlık çevre düzenlemelerini yaparak mezarlık içini kilit parke ile döşeyen Belediye, 2016 çalışma programı kapsamında bölgede yeni çalışmalar gerçekleştirdi.

Belediye Fen İşleri Müdürlüğüne bağlı ekipler bu yıl içerisinde;  Esentepe Mahallesi Onbaşı, Çağlar ve Fidan Sokakları ile Akyol ve Mezarlık Caddeleri başta olmak üzere doğalgaz hatlarının geçtiği yolların mülkiyet durumları esas alınarak genişletmelerini yaptı. İşgal edilen yollar üzerindeki çalı ve müştemilatlar ise Belediye ekiplerince kaldırılarak yollar genişletildi. Fen İşleri Müdürlüğü yıl içerinde bölgeye gerçekleştirdiği yol ve tretuvar çalışmalarında 16.500 metrekare 8’lik kilit parke, 1000 metrekare kaldırım çalışması, 3300 m bordür döşemesi yaparak Esentepe Mahallesi’ne 500.000 TL’lik yatırım götürdü.

Belediye Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü ise bölgenin altyapı çalışmalarını gerçekleştirdi. Ekipler, Fidan Sokak’ta 400 m kanalizasyon hattı, Mezarlık Caddesi’nde yaklaşık 150 m yağmurlama hattı döşeyerek bölgeye yaklaşık 100.000 TL’lik yatırım kazandırdı. Çalışmalar sonunda Belediyenin 2016 çalışma programı kapsamında Esentepe Mahallesi’ne kazandırdığı yatırım miktarı 600.000 TL’yi gördü.