Esen, Üniversiteyi Kazanan Çankırılı Gençler ile Buluştu

Geri

Esen, Üniversiteyi Kazanan Çankırılı Gençler ile Buluştu

7 Eylül 2023

 

Çankırı Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen, üniversiteyi kazanan Çankırılı öğrencileri tebrik ederek gençlere ilk hediyelerini takdim etti. Başkan Esen, geleneksel hale getirilen tören için “Bu programı size verdiğimiz değeri göstermek için düzenliyoruz. Sizlere moral vermek ve arkanızda olduğumuzu hissettirmek için yapıyoruz.” dedi.

 

Başkan Esen, üniversiteyi kazanan Çankırılı öğrenciler ile Atatürk Kültür ve Sanat Merkezinde bir araya geldi.  Çankırı Belediyesinin düzenlediği kutlama töreninde çiçeği burnunda üniversiteli öğrencileri tebrik eden Esen, öğrenci babası olarak aynı heyecanları, endişeleri kendisinin de yaşadığını belirterek “Bir ailenin en kıymetlisi ne derseniz çocuklarıdır. Bazen aramıza kuşak çatışması girebiliyor. Bunlar normal şeyler. Merkezde 300’e yakın öğrencimiz üniversiteyi kazandı. Kendi evladım kazanmış gibi seviniyorum.” diye konuştu.

 

 

Z, B, C Kuşağı Değil, Türk Gençliği

 

Esen, konuşmasında Türk gençliğine vurgu yaptı. Z kuşağı ismine göndermede bulunan Eseb, “Ailelerimizin tek derdi sizleri geleceğe hazırlamak. Sizin kuşağa Z diyorlar, B diyorlar, C diyorlar. Bu algıyı kabul etmiyorum. Sizler yeni nesilsiniz, sizler Türk gençliğisiniz. Fikir üretin, konuşun, susmayın. Gelecek bizlerin değil, sizlerin. Daha mutlu, daha huzurlu, daha konforlu bir hayatta yaşamanız için mücadele ediyoruz.” dedi.

 

“Sağlıkla Gidin, Dolu Dolu Gelin”

 

Esen, konuşmasını şu ifadeler ile sürdürdü. “Ben ve aileleriniz sizlere çok güveniyoruz. Başınız ne zaman derde düşse istediğiniz zaman arayabilirsiniz. Sizlerle gurur duyuyoruz. Sağlıkla gidin, dolu dolu gelin. Hepinize başarılar diliyor, sizleri Allah’a emanet ediyorum. Bu süreçte sizlere destek veren ailelerinize ve öğretmenlerinize de çok teşekkür ediyorum.” dedi.

 

 

“Her Öğrencimiz Şehrimizin Tanıtım Elçisidir”

 

Milli Eğitim Müdürü Muamer Öztürk ise Çankırı Belediyesinin geleneksel hale getirdiği törende öğrenciler ile buluşmaktan mutluluk duyduğunu belirterek Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen’e teşekkür etti. Öztürk, üniversitede okuyan Çankırılı her öğrencinin Çankırı’nın tanıtım elçisi olduğunu söyledi.

 

 

Uzmanından Öğrencilere Tavsiyeler

 

Kutlama töreni,  Şehit Yusuf Çelik Rehberlik ve Araştırma Müdürü Çelebi Çağlayan “Kariyer Yolculuğunda İlk Adım” konulu konferansı ve öğrencilere tavsiyeleri ile devam etti.  Tören sonunda üniversiteyi kazanan öğrencilere protokol tarafından hediyeleri takdim edildi.