Esen, 4. Senesinde Çankırı’nın En Büyük Parkının Temelini Attı

Geri

Esen, 4. Senesinde Çankırı’nın En Büyük Parkının Temelini Attı

4 Nisan 2023

 

Alparslan Türkeş Parkı ve Yaşam Kompleksi’nin Temeli Atıldı

 

Çankırı Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen, görevdeki 4. yılını 130 dönüm ile şehrin en büyük rekreasyon alanının temel atma törenini gerçekleştirerek tamamladı. Dört yıllık süreçte 63 projeye imza atan Başkan Esen, MHP’nin Kurucu Lideri Başbuğ Alparslan Türkeş’in ölüm yıldönümünde Alparslan Türkeş Parkı ve Yaşam Kompleksi’nin temel atma törenini gerçekleştirdi. Vatandaşların katılımı ile gerçekleşen törende Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen ve protokol üyeleri, atılacak ilk beton için butona bastı. Temel atma töreni kır kahvesi, kır lokantası, idari ve güvenlik binalarının olduğu alanlarda gerçekleşti.

 

Törenin açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen, “Göreve geldiğimiz günden beri Başbuğumuzun aziz hatırasına sahip çıkmak, söz verdiğimiz projelerimiz arasındaydı.  Adına ve şanına yakışır bir projenin temelini MHP'nin Kurucu Genel Başkanı Alparslan Türkeş’in vefatının 26. yıldönümünde atmaktan gururluyuz.” dedi. 

 

Proje hakkında bilgi veren Esen, Hıdırlık Tepesi olarak da bilinen 130 dönümlük bu alanda içerisinde müze, kır kahvesi, kır lokantası, idari bina, piknik alanları, seyir terasları, yürüyüş yolları ve spor alanları bulunan bir rekreasyon alanını Çankırı halkına kazandıracaklarını ifade etti.  Esen, “Alparslan Türkeş Parkı ve Yaşam Kompleksimiz ile merhum Alparslan Türkeş’in ismini Çankırı’da ilelebet yaşatacağız. Bunu geçekleştirmek de bizlere nasip olduğu için ayrıca mutluyum. Halkımıza hayırlı ve uğurlu olsun.” diye konuştu.

 

Çankırı Milletvekili Av. Muhammet Emin Akbaşoğlu ise yaptığı konuşmada Taş Mescit gibi önemli bir tarihi yapının yanına büyük bir rekreasyon alanı kazandırdığı için Başkan Esen’e teşekkür etti.

 

Dualar ile tamamlanan tören sonunda park alanını gezen protokol, günün anısına fidan dikimi de gerçekleştirdi.

 

 

Dezavantajlı Gruplara Uygun Tasarım

Farklı kademelerden oluşan park, dezavantajlı gruplara uygun olarak tasarlandı. Engeli olan veya yaşlı bireyler, yürüyüş platformunu kullanarak parkın her noktasına kolayca ulaşabilecek.

 

Parkın Her Konumuna Özel Otopark

Vatandaşlar, parka araçlarıyla da giriş yapabilecek. Araçlar, gidilecek her noktada yapılan otopark alanlarına park edilecek.

 

Her Yaşa Uygun Oyun Parkları

Her yaştan çocuğa uygun oyun alanları yapılacak. Ayrıca engeli olan çocukların, aileleri eşliğinde oynayabileceği oyun grupları da yer alacak.

 

Doğaya Uygun Tasarımlar

Bitkisel peyzaj alanlarının yapılacağı yerlerde mevcut ağaçlar korunacak. Park içerisinde yer alan tüm tasarımlar doğal görünümde doğaya uygun olarak tasarlanacak.

 

Aromatik Bahçeler Nefes Aldıracak

Park içerisinde, renkli ve hoş kokulu aromatik bitkilerin olduğu bahçeler de yer alacak.