Engellilerden Halepli Kardeşlerine Oyuncak

Geri

Engellilerden Halepli Kardeşlerine Oyuncak

27 Ocak 2017

Halep’te yaşanan drama sessiz kalmayan engelli gençler, Belediyenin açtığı ahşap boyama kursu için hazırlanan oyuncakları Halepli kardeşleri için paketleyerek gönderdi.  Oyuncakların içerisine Çankırı’dan görüntülerin yer aldığı kartpostallar da yerleştirildi.

Halep’te yaşanan insanlık dramına bir destek de Çankırı’daki engelli vatandaşlardan geldi. Çankırı Belediyesi’nin “Zamane Ensarı Sen Ol!” sloganı ile Halepli vatandaşlar için başlattığı yardım kampanyasında Çankırılılar adeta birbirleri ile yarıştı. Kampanya kapsamında gönderilen 2 tır dolusu insani yardıma Çankırı Belediyesi Engelli Koordinasyon Merkezi tarafından açılan ahşap boyama kursuna katılan 25 yaş üstü engelli gençler de el emeği ürünler ile destek verdi. Engelliler, boyadıkları ahşap oyuncakları Halepli kardeşlerinin yüzünü güldürmek için paketleyerek kargoya verdi. Engelliler, oyuncakların arasına Çankırı’nın görüntülerinden oluşan kartpostallara “ Acılarımıza ve mutluluğunuza ortak olmak istiyoruz. Güzel günler sizinle olacak. Çankırılı kardeşlerinizden sevgiler…” gibi sıcacık mesajlar yazdı. İçtenlikle yazılan yazıları kardeşliği anlatan resimler süsledi. 

Engelli gençlerin hazırladığı oyuncaklar,  Hatay sınırında Türk Kızılay’ı aracılığı ile Halepli çocuklara ulaştırılacak.