Engelliler İçin Muhteşem Etkinlik

Geri

Engelliler İçin Muhteşem Etkinlik

18 Mayıs 2017


Engelli Öğrenciler İçin “Boyama Şenliği”

Engelli vatandaşlara yönelik moral ve motivasyon etkinlikleri düzenleyen Çankırı Belediyesi, bu yıl da geleneği bozmadı. Öncelikle boyama şenliğinde bir araya gelen engelli çocuklar, Selahattin İnal Güzel Sanatlar Lisesi okul bahçesine serilen büyük bezin üzerini elleri ile boyayarak hünerlerini gösterdi.  Protokol ile birlikte etkinliğe katılan Belediye Başkanı İrfan Dinç, kolları sıvadı, ellerini kırmızı boyaya batırdı ve özel çocukların boyama etkinliğine yardım etti. Al renge boyanan bez, okul duvarına asıldıktan sonra etkinliği izleyenlerce alkışlandı. Türk bayraklı bezin üzerindeki “Vatan Sevgisi Engel Tanımaz” yazısı katılımcılardan tam not aldı. 

 

Engelli Öğrencilerden Ahşap Boyama Sergisi

Çankırı Belediyesi Engelli Koordinasyon Merkezi tarafından 25 yaş üstü zihinsel ve fiziksel engelliler için oluşturulan ahşap boyama kursunda yapılan oyuncaklar sergilendi.  Boyama şenliğinin ardından sergi açılışını gerçekleştiren engelliler, ahşaptan boyadıkları oyuncakları protokole, ailelerine ve katılımcılara gösterdi. Engelliler tarafından sergilenen ürünler büyük beğeni topladı. Başkan Dinç, engelli çocukları tek tek tebrik etti.

 

Şiirlerle Türkülerle Bir Yürek Gazeli

Ahşap boyama sergisini şiir ve müzik dinletisi takip etti. Engelliler bu kez, şiir ve müzik dinletisi ile seslerini duyurmaya çalıştı. Çankırı Belediyesi, Selahattin İnal Güzel Sanatlar Lisesi ve Engelli Memur-Sen iş birliği ile düzenlenen “Şiirlerle Türkülerle Bir Yürek Gazeli” programı geceye damgasını vurdu. Belediye Engelliler Koordinasyon Merkezinde düzenlenen müzik kurslarına katılan engelli öğrenciler, Selahattin İnal Güzel Sanatlar Lisesi Konser Salonu’nda düzenlenen müzik dinletisine bağlama çalarak, şarkı söyleyerek ve şiir okuyarak eşlik etti.  Protokoldeki isimlerin müzik eşliğinde şiir okumaları ise programın sürprizi oldu. Gecenin ilk şiirini okuyan Belediye Başkanı İrfan Dinç, “Canım İstanbul” şiiri mısraları ile yüreklere dokundu. 

Belediye Başkanı İrfan Dinç, görme engelli bir vatandaşın kendisine hediye ettiği kabartmalı cami resmi karşısında duygulu anlar yaşadı. Dinç, resmi ömrü boyunca saklayacağını belirtti.