Eldivan 100. Yıl İlkokulu’nun Minikleri Z Kütüphane ile Buluştu

Geri

Eldivan 100. Yıl İlkokulu’nun Minikleri Z Kütüphane ile Buluştu

16 Mayıs 2015

Öncelikli olarak il merkezindeki okulların ihtiyaçlarını karşılayan ve projelerini gerçekleştiren Başkan İrfan Dinç, ilçelerden gelen talepleri de karşılıksız bırakmıyor. Son olarak Eldivan 100. Yıl İlkokulu’na yapılan Z Kütüphane’nin açılışına katılan Başkan Dinç, yapımı devam edenlerle birlikte 21 okulun öğrencilerini Z Kütüphane ile buluşturuyor. 

Eldivan 100. Yıl İlkokulu’nun minik öğrencileri tarafından büyük coşku ve tezahürat ile karşılanan Dinç, çocukların ilgisi ve sevgisinin hayattaki en doğru ve gerçek hisler olduğunu belirterek yaptıkları çalışmaların yerini bulmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Velilerin de yoğun ilgi gösterdiği Dinç, “Artık, hiçbir öğretmenimiz okulların donanımı için kapı kapı dolaşmıyor, bizim kapımızı çalışıyor. 18 okulumuzda Z kütüphanelerimizi tamamladık, çalışmaları devam edenlerle birlikte 21 adet Z Kütüphaneyi çocuklarımızla buluşturacağız. Bu çalışmaları Türkiye’de başka bir Belediye’de göremezsiniz. Biz bu çalışmalarla; değerlerine bağlı, okuyan, bilgi sahibi nesillerin yetişmesi için üzerimize düşen görevi sonuna kadar yapacağız.” ifadelerini kullandı. 

Z Kütüphaneyi etkin bir biçimde kullanacaklarını belirten Okul Müdürü İsmail Küçük, öğrencilerinin başarısının arttırılmasına sağladığı büyük katkılardan dolayı Başkan Dinç’e teşekkür etti. 

Eldivan 100. Yıl İlkokulu’nu Z Kütüphaneye kavuşturan Belediye, okula 3 adet laptop, 2 adet projeksiyon cihazı, 2 adet basket potası, 2 adet minyatür kale ve spor malzemeleri, 4 adet bank ve 5 adet çöp kovası da hediye etti. Açılışa katılan Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği (TDED) Çankırı Şube Başkanı Zeynep Dinç ise yapılan Z Kütüphaneye 300 adet kitap bağışladı.