Dünün Kız Çocuklarından Farkındalık Sergisi

Dünün Kız Çocuklarından Farkındalık Sergisi

11 Ekim 2018

Çankırı Belediyesi, 11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü’nü farklı bir etkinlikle kutladı. Kırkevler Mahallesi Hanımlar Lokali kursiyerlerinin el emeği göz nuru ürünleri ile birçok farklı alandaki bilgi ve becerileri vatandaşlara sunuldu. Belediye Başkanı Hüseyin Boz, geleceğin daha güçlü toplumlarını oluşturmak için kız çocuklarının güçlendirilmesi, gözetilmesi ve haklarının korunması konularına titizlik gösterilerek toplumsal cinsiyet konusunda ayrımcılık gözetilmeden eşit hakların uygulanmasının gerektiğini söyledi. Başkan Boz, Çankırı’daki kadınları dört duvar arasından çıkartarak kadın çalışmalarında önemli hizmetler veren Çankırı Belediyesi’nin, Fatih Sultan Mehmet Çocuk Akademisi bünyesinde hem kız hem de erkek çocuklarının bilgi, beceri ve kişisel gelişimlerinin doğru yönlendirilmesine katkıda bulunduğunu ifade ederek çocukların kendilerine özel yeteneklerinin de keşfedilmesine yardımcı olmaktan mutluluk duyduklarının altını çizdi. Boz, dünün kız çocukları için kurdukları merkezlerin bugünün kadınlarına üretkenliğin ve üretimden kazancın kapılarını da araladığını belirtti.