Down Sendromlu Minik Kızın Doğum Günü Belediyede Kutlandı

Down Sendromlu Minik Kızın Doğum Günü Belediyede Kutlandı

27 Mart 2017

Doğum günü pastasının mumları, minik Yağmur Berrak için yandı.  Down sendromlu küçük kızın 2. yaş günü Belediyede kutlandı. Anne ve babasının duygusal anlar yaşadığı doğum günü kutlamasında pastanın ilk dilimini küçük Yağmur’a Başkan Dinç yedirdi.

Küçük kıza bebek hediye eden Dinç, “21 Mart down sendromlu çocuklarımız ile ilgili bir farkındalık günüydü. Yavrularımızın Çankırımızda daha iyi yetişmeleri ve geleceğe daha iyi hazırlanmaları, birlikte bir şeyler üretmeleri adına bir dizi faaliyetler yapıyoruz. Bu yavrularımızın tek beklentisi; genetik farklılıklarını normal karşılayıp onları anlamaya çalışmamız. Bütün çocuklarımız için yapmamız gereken onlara iyi bir eğitim için zemin hazırlayıp anlayış göstermek. Bu güzel minik yavrumuzun doğum günü sadece bir kutlama değil, Down Sendromlu çocuklarımızın sorunlarının ve ihtiyaçlarının bilinmesi, toplumda bilinç oluşturulması açısından da önemli bir fırsattır. Onları çok seviyoruz, onlara hayatta başarılar diliyoruz.” şeklinde konuştu.

Yılmaz ailesi, çocukları için yapılan sürpriz doğum gününden dolayı Dinç’e teşekkür etti.