Dört Asırlık Medrese Ziyaretçilerini Ağırlıyor

Dört Asırlık Medrese Ziyaretçilerini Ağırlıyor

4 Mart 2020

Çankırı Belediyesi’ne ait tarihi mekânların ziyaretçi sayıları her geçen gün artıyor. 17. yüzyıldan beri Çankırı tarihine tanıklık eden önemli yapılardan birisi olan Çivitçioğlu Medresesi de haftanın her günü 08.30 – 17.00 saatleri arasında hizmet veriyor. Önemli bir sanat merkezi haline gelen Medrese; alüminyum rölyef, ney, minyatür, ebru, kaligrafi ve yağlıboya resim atölyelerinde her sezon yaklaşık 100 kişiye eğitim imkânı sunuyor. Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen, yerli ve yabancı turistlerin yoğun ilgisini çeken Medresenin, huzur veren atmosferinin tüm ziyaretçiler üzerinde olumlu bir etki bıraktığını söyledi. Esen, “Geleneksel sanatlara ilgi duyanlar için kurslarımız da devam ediyor. Her ay ortalama iki bin ziyaretçiye kapılarını açan Medresemiz, tarihi ve kültürel seyahat için önemli noktalardan birini oluşturuyor.” ifadelerini kullandı.