Dinç, "Türk Polisi Halkın Gönlünde Taht Kurmuştur"

Geri

Dinç, "Türk Polisi Halkın Gönlünde Taht Kurmuştur"

13 Nisan 2016

Dinç, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"İnsanlığın fizyolojik ihtiyaçlarından sonra geçmişten günümüze kadar var olan güvenlik ihtiyacı ile ortaya çıkan emniyet hizmeti, toplum düzeninin korunması ve bu mevcut düzenin devamlılığının sağlanması açısından yaşamın ayrılmaz bir parçası olmuştur.

 Bu yıl 171. kuruluş yıl dönümünü kutlayan, başarılı bir geçmişe sahip olan Emniyet Teşkilatımız, kişi hak ve özgürlüklerinin korunması, kamu düzeniyle halkımızın huzur ve güvenliğinin sağlanması konusunda takdire şayan bir çaba içerisindedir. Yetkilerini yasalardan, desteğini halktan alan Emniyet Teşkilatımız ve polisimiz, demokratik düzenin en önemli teminatlarından birini oluşturmaktadır. Türk polisi, her yerde ve her şartta fedakârca çalışmış, üstlendiği kutsal görevini, büyük bir hizmet aşkıyla canı pahasına ifa etmiştir. Bu manada Türk polisi, gösterdiği olağanüstü gayretlerle yaptığı hizmetler sonucunda, milletinin gönlünde taht kurmanın haklı gurur ve mutluluğunu yaşamaktadır. Emniyet Teşkilatımızın ve polisimizin başarılı çalışmalarının gerisinde halkımızın desteği ve güveni yatmaktadır. Halkımızın emniyet güçlerine olan inancı ve sevgisi son derece derindir. Halkımızın huzurunu, can ve mal güvenliğini sağlayan, temel hak ve özgürlüklerin teminatı olan, devleti doğrudan temsil etmek gibi onurlu bir göreve sahip olan polisimizin, ülke huzurunun sağlanması konusunda verdiği hizmet her türlü takdirin üzerindendir.

Emniyet Teşkilatımızın ve polisimizin, topluma güven veren hizmetlerini yüksek bir şuurla ve halkımızla bütünleşerek en iyi şekilde devam ettireceğine olan inancımız tamdır. Türk Polis Teşkilatı’nın Kuruluş Yıldönümünde, şehitlerimizi rahmetle; gazilerimizi minnetle yâd ediyor, halkımızın huzuru ve güvenliği için gece gündüz demeden çalışan, kahraman polislerimize ve güvenlik güçlerimize şükranlarımı sunuyorum."