Dinç, “Toplumumuza “Düşünen ve Nitelikli İnsan” Kazandırmak Hiç de Hayal Değil”

Geri

Dinç, “Toplumumuza “Düşünen ve Nitelikli İnsan” Kazandırmak Hiç de Hayal Değil”

6 Aralık 2017

Başkan İrfan Dinç, Peygamber Efendimizin dünyayı teşriflerinin 1446’ıncı sene-i devriyesi dolayısı ile bir mesaj yayımladı. Dinç, mesajında şu ifadelere yer verdi: 

“Âlemlere rahmet olarak gönderilen Sevgili Peygamber Efendimizin dünyayı teşriflerini kutladığımız Mevlid Kandili, Peygamber Efendimizin yaşayışını, emirlerini,  insanlığa iletilerini yeniden hatırlamak, anlamak ve layığı ile yerine getirebilmek için önemli bir fırsattır.

Doğumu ile birlikte insanlığı aydınlık bir devre taşıyan Peygamber Efendimiz, bize en büyük rehberdir. Biliyoruz ki; “Bir baba evladına iyi bir terbiyeden daha güzel bir miras bırakamaz.” Bu yüzden O’nun aile yaşantısı, ibadeti,  adaleti, merhameti, vatanseverliği ile bizi hidayete eriştirecek öğretilerini Belediyemiz bünyesindeki Hanım Lokallerimizde ve Kültür Merkezlerimizde düzenlediğimiz Kur’an kurslarına katılan çocuklarımıza aktarmayı sorumluluk bildik. Efendimizin hayatı en güzel örneklerle doludur. Bizi yaratan Allah’ın gücünü ve büyüklüğünü anlayabilmek ve bizden istediğini en doğru şekilde yerine getirebilmek için yapmamız gereken, O’nun elçisini adım adım izlemektir. Gönderilen bu şefkatli ve esirgeyici elçinin insanlığa yaptığı çağrı, bugün yaşayan tüm insanlar için de geçerlidir. Bizler, bu öğretiler ile birbirimizi ve özellikle çocuklarımızı daha iyi anlamaya çalıştığımız sürece, toplumumuza “düşünen ve nitelikli insan” kazandırmak hiç de hayal olmaz. İşte bu noktada hanımefendilerimize, annelerimize çok iş düşüyor. Mevlit Kandili, daha iyi bir gelecek ve toplum inşasında bu yolu ve öğretiyi anlamak için bir vesiledir. Bu mübarek geceyi, ailenizden birinin doğum gününü kutlar gibi kutlayın ve bu heyecanı çocuklarınız ile birlikte yaşayın. 

Bu duygu ve düşüncelerle; bizi bir Mevlit Kandili’ne daha ulaştırdığı için Rabbime hamd ediyor, Âlemlerin Efendisi Hz. Muhammed'e (SAV) salâtu selam ediyorum. Mevlid Kandili’nin tıpkı Peygamber Efendimizin dünyaya ilk gelişi gibi tüm insanlığa hayırlar getirmesini ve umutlarımızı yeniden yeşertmesini temenni ediyorum.”