Dinç, Önemli Misafirlerini Ağırlamaya Devam Ediyor

Dinç, Önemli Misafirlerini Ağırlamaya Devam Ediyor

10 Mayıs 2017

Belediye Başkanı İrfan Dinç, Sağlık Bakanlığı Bakan Müşaviri ve aynı zamanda Dünya Yaşlılar Konseyi Başkanı Dr. Kemal Aydın’ı;  Peygamber aşığı, ilim, irfan ve şiir üstadı Ali Ulvi Kurucu'nun kızı Sare Kurucu Bulut ve eşi Hayrettin Bulut’u, Av. Ali İhsan Turan’ı ve iş adamı İsmet Kulaksız’ı ağırladı. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Dinç, konuklarına Dr. Rıfkı Kamil Urga Çankırı Araştırmaları Merkezinde sunum yaptı. Dünya Yaşlılar Konseyi Başkanı Dr. Kemal Aydın, Çankırı’nın hem bir medeniyet şehri olduğunu hem de şifa üzerine geçmişten gelen birikimini yerinde görmenin ne kadar kıymetli ve etkileyici olduğuna değindi. Konuklar, restorasyonu devam eden Tuz Rehabilitasyon Merkezi ile ilgili incelemelerde bulundu. Tuzun önemli bir şifa kaynağı olduğunu belirten Aydın, Çankırı Belediyesi’nin bu alanda yaptığı ve yapacağı çalışmaları yakından takip ederek katkı sağlamak istediklerini ifade etti. Konuklar, Araştırma Merkezindeki belgelerden de çok etkilendi.