Dinç, “Kadınlar Mutlu ise Aile de Mutlu Nesil de”

Dinç, “Kadınlar Mutlu ise Aile de Mutlu Nesil de”

31 Ocak 2017

Çankırı Belediyesi, meslek edindirme ve hobi kursları ile kadınların hayatına anlam katmaya devam ediyor. İlginin her yıl artığı kurslardan yararlanan kursiyerler, Kadın İstihdam Merkezinde aldıkları eğitim ile aile bütçelerine katkı sağlarken; Kadın Eğitim Kültür Merkezleri ve Hanım Lokallerinde katıldıkları hobi kursları ile zamanlarını verimli değerlendiriyor. Kursiyerler, gözlük aksesuarından bilekliğe, küpeden kolyeye, evsel atıklardan aksesuar malzemelerine, organik oyuncaktan üç boyutlu çerçeveye, tel kırmadan kurdele yakma sanatına kadar birçok etkinliğe imza atıyor. Ürünler arasında, tasarlanan hediyelik eşyalar da dikkat çekiyor. Kursiyerlerin ürünleri dönem sonunda sergilenerek halkın beğenisine de sunuluyor.

Kadınları sosyal hayatın içine çeken çalışmalara imza attıklarını belirten Belediye Başkanı İrfan Dinç, Çankırı’da kadın çalışmalarında ilerleme ve niteliksel gelişim sağladıklarını kaydetti. Belediyenin sosyal projelerinden birçok kadının faydalandığını söyleyen Dinç, “Kadın İstihdam Merkezi, 2 adet Kadın Eğitim Kültür Merkezi, 6 adet Hanımlar Lokali ve Üniversiteli Kız Öğrenciler Koordinasyon Merkezimiz ile Çankırı’da yaşayan kadınlar için aktif ve sosyal bir ağ oluşturduk. Çankırı’da yaşayan kadınlar bu sosyal ağ sayesinde daha güçlü. Bu merkezlerimiz ile kadınlar yeteneklerini keşfedip geliştiriyor ve hayatın akışında kendileri için zaman ayırabiliyor. Kadınlarımız mutlu ise kurdukları aile de yetiştirdikleri nesil de mutlu oluyor.” ifadelerine yer verdi.