Dinç, “İnsanlığı İnşa Eden Öğretmenlerimizdir”

Dinç, “İnsanlığı İnşa Eden Öğretmenlerimizdir”

6 Aralık 2017

Biz yılın her gününde öğretmenlerimizle beraber ve iç içeyiz. Sosyal Belediyecilik anlayışımız içerisinde eğitim, büyük bir yer kaplıyor. Her yıl her okula bir proje gerçekleştirmenin yanı sıra öğrencilerimiz ve kıymetli öğretmenlerimizin koşullarını iyileştirmek için imkânlarımız ötesinde bir gayret sarf ediyoruz. Bu gayreti ve özveriyi sorgulayanlar olabilir. Şunu ifade etmek istiyorum ki; insanlığı öğretmenlerimizin yetiştirdiği çocuklar inşa eder, yani öğretmenlerimiz inşa eder. Bizler öğretmenlerimizin maddi ve manevi durumunu ne kadar iyileştirirsek, saygınlıklarını ve konumlarını ne kadar korursak gelecek için ümit vaat eden nesillerimizi de o kadar iyi yetiştiririz. Bu yüzden çok iyi yetişmiş, zeki, yetenekli ve donanımlı gençlerimizi öğretmen yapmalıyız.  Her zaman söylüyorum Belediye Başkanlığım döneminde eğitim ve öğretime yapmış olduğumuz hizmetler, öğrencilerimiz ve öğretmenlerimize sağladığımız katkılardan aldığım keyfi hiçbir şeyden almıyorum. Eğitim neferi olmayı bir büyük görev addediyorum.

Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ün de dediği gibi, “Eserinin üzerinde imzası olmayan yegâne sanatkâr Öğretmendir.” Yavrularımızı yavruları gibi yetiştiren fedakâr öğretmenlere sahip olduğumuz için mutluyuz ve gururluyuz. İnsanlık yolunda emek veren tüm öğretmenlerimizin ellerini öpüyor, önlerinde saygı ile eğiliyorum.”