Dinç, “İnsan Haklarının Zafer Kazanacağı Bir Dünya İçin Çalışıyoruz”

Geri

Dinç, “İnsan Haklarının Zafer Kazanacağı Bir Dünya İçin Çalışıyoruz”

8 Aralık 2017

" İlan edildiği 1948 tarihinden bu yana halen insan hakları konusunda ağır sınavlar veren dünyanın; temel değerler, özgürlükler ve haklar konusunda insanlığı yoksun bıraktığını görmekteyiz. Dünyanın gündemine oturan ve ülkemiz dışında hiçbir ülkenin kendinde insani sorumluluk görmediği mülteciler konusu, açlık ve israf, çocuk ölümleri, bebekleri ile katledilen kadınlar, enkaz altında kalan şehirler,  ırkçılık, dünyayı saran terörizm ve nefret söylemleri, islamafobi, kendinden olmayana düşmanlık besleme gibi duyguların barış, huzur ve kardeşliğin yerini almış olması, bu yoksunluğun işaretidir.  Ortadoğu’da kendine aktörlük rolleri biçip oturdukları yerden başka ülkelerin ve o ülkenin insanlarının kaderini yeniden yazmaya çalışanların yarattıkları kaosu anlamak için bugün başımızı Kudüs’e çevirmemiz yeterli. İnsan hakları, vicdan işidir. İnsan hakları ve demokrasi, söylemlerden öte, insan davranışlarında vuku bulup toplumun geneline tesir ettiği zaman etkilidir. Bizi biz yapan değerleri, insan haklarını görmezden gelen bir medeniyet krizine dönüştüğümüz an toplumsal değerlerimizin bağışıklık mekanizmalarına zarar vermekte ve maalesef insan haklarını  sekteye uğratmaktadır.

15 Temmuz vatana ihanet girişiminin püskürtülmesi; 7'den 70'e tüm halkımızın ortaya koyduğu kahramanca direniş, devletine ve yaşadığı topraklara sadakat ile insan hakları ve demokrasiye bağlılık ile mümkün olmuştur. Türk milleti, insan onuruna göre yaşayan, hak ve özgürlüklerin bugüne kadar ödün vermemiş ender bir millettir. İşte bu onurlu milletin bugüne kadar taşıdığı öz değerler, gelecek nesillere bırakılabilecek en kıymetli mirastır.

Bu duygu ve düşüncelerle; insanlığın temel hak ve özgürlüklerden kısıtlanmadan yararlandığı, insan haklarına saygının her alanda kabul gördüğü bir dünyaya ulaşılması temennisi ile vatandaşlarımızın “10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü ve Demokrasi Haftası”nı kutluyor, insan haklarının zafer kazandığı bir dünyaya sahip olmak için daima el ele, omuz omuza çalışacağımızı beyan ediyorum."