Dinç, “Gök Kubbeyi Ayakta Tutan Kadınlardır.”

Geri

Dinç, “Gök Kubbeyi Ayakta Tutan Kadınlardır.”

8 Mart 2018

Kadınları temsilen programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Zeynep Perihan Dinç, böyle özel günlerin birçok konuya farkındalık oluşturmak, dikkatleri çekmek için fırsat olduğunu belirtti. Dinç, “Dünya Kadınlar Günü’nün kutlamasını ve edebiyatını yapmak çok kolay. Önemli olan dünyadaki hiçbir kadının üzülmeyeceği, insanlık onuruna yakışır bir hayat süreceği, hiçbir annenin çocuklarından ayrılmak zorunda kalmayacağı, kadınların çok mutlu olacağı günler diliyorum.” dedi.

Kadın çalışmalarında Çankırı’yı örnek bir şehir yaptıklarını belirten Belediye Başkanı İrfan Dinç, kadın müdürler, kadın Başkan Yardımcısı ve kadın birim sorumluları ile belediyenin hizmet anlayışına dinamizm, azim ve kararlılık kattıklarını söyledi. Dinç, eşinin önderliğinde Çankırı’da başlatılan kadın hareketinin Çankırı Belediyesi’nin kadına bakış açısı ve bu doğrultuda gerçekleştirilen kadın çalışmalarının Türkiye’ye model olduğunu belirtti. Dinç, “Aileyi ve toğlumu kuran ve ayakta tutan ana kolon kadındır. Kolonlar olmasa çatı başımıza yıkılır. Hanımlar, gök kubbeyi ayakta tutan, insanlığın umudunu yeşerten sizlersiniz. Allah nasip ederse birlikte inanılmaz işler başaracağız. Sizlerle iftihar ediyorum.” ifadelerini kullandı. Dinç’in sözleri salondaki kadınlardan büyük alkış ve destek aldı.

Vali Hamdi Bilge Aktaş’ın eşi Seval Aktaş ise bu vatan uğruna canını feda eden kahraman kadınları rahmet ile anarak canlarından çok sevdikleri çocuklarını, eşlerini, babalarını, kardeşlerini “Vatan sağ olsun” diyerek toprağa veren şehit yakınları kadınlara da sabır dileyerek minnet ve şükranlarını sundu. Konuşmaların ardından Zeynep Perihan Dinç, tüm kadınlar adına Vali eşi Seval Aktaş Hanımefendi’ye çiçek takdim ederek Dünya Kadınlar Günü’nü kutladı.