Dinç, "Gençliğin Mayası ile Yoğrulduk"

Geri

Dinç, "Gençliğin Mayası ile Yoğrulduk"

28 Mart 2016

Çankırı Belediyesi'nin yürüttüğü, Türkiye Üniversitesi projesi kapsamında dağcılık sporları için şehrimize gelen Erciyes Üniversitesi'nden bir öğrenci grubu Belediye Başkanı İrfan Dinç'le buluştu.

Türkiye Üniversitesi projesi kapsamında düzenlenen gezi programında projede yer alan Erciyes Üniversite'li öğrenciler, Ilgaz Dağı'na giderek, çeşitli aktivitelerde bulundu. Daha sonra Çankırı'yı gezen öğrenciler, tarihi ve kültürel mekanları da görme fırsatı buldu.

Milletvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu ve Kurşunlu Belediye Başkanı Şakir Kaymak ile birlikte öğrencilerle bir araya gelen Başkan Dinç, öğrencilerin bu tür projeler içerisinde yer almasından ve karşılarında aktif bir gençlik görmekten dolayı duyduğu mutululuğu dile getirdi. Kendisinin de gençlik hareketinin içinden geldiğini hatırladan Başkan Dinç, "Üniversite yıllarında sizler gibi gençlik hareketinin içerisinden gelen bir ağabeyiniz olarak, ne kadar doğru ve önemli bir projenin içerisinde yer aldığınızı söylemek istiyorum. Sizlerin en verimli çağınız, kendiniz ve vatanımız için birşeyler yapmak için en uygun zaman üniversite yıllarınız" şeklinde konuştu

Belediye olarak her zaman öğrencilerin yanında olduklarını belirten Dinç, "Benim amacım, üniversite hayatlarınız sona erdiğinde sizlerin en verimli şekilde memleketlerinize dönebilmeniz ve gelecek adına önemli görevler teşkil ediyor olmanızdır. Bu şehirde öğrencilerimiz adına ne gerekiyorsa yapmaya hazırım. Sizler gayret ediyor, istiyorsunuz ki bizler de sizlerin bu çabalarınızı gördükçe daha çok işler yapma ihtiyacı duyuyoruz. Karşınızda gençlik hareketi içerisinden gelen ve gençliğin mayası ile yoğrulan bir ağabeyiniz olduğu için sizlerin içerisindeki bu enerjiyi de en iyi ben anlarım" ifadelerini kullandı.

Başkan Dinç ile birlikte öğrencilerle bir araya gelen Milletvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, her zaman gençlerin girişim hareketlerini ve eğitim projelerini desteklediklerini ifade ederek, bilinçli bir gençliğin yetiştiğini belirtti. Akbaşoğlu öğrencilere gelecek hayatlarında da başarılar diledi.

Erciyes Üniversitesi'nden çeşitli aktiviteler için şehrimize gelen öğrenciler, kendilerinin Çankırı'da ki gibi imkanlara sahip olmadıklarını söyledi. Karşılarında eğitimle iç içe olan ve eğitim projelerini destekleyen bir belediye başkanı bulduklarını ifade eden öğrenciler, Çankırı'da okuyan öğrencilerin her yönden şanslı olduklarını belirttiler. Çankırı'da olmaktan ve bu ortamları görmekten dolayı son derece mutlu olduklarını söyleyen öğrenciler, kendilerini samimiyetle karşılayan ve her türlü imkanı sağlayan Belediye Başkanı İrfan Dinç'e teşekkür ettiler.

 Başkan Dinç, gençlerle çektirdiği fotoğrafın ardından, öğrencileri yolcu etti.